ERDON Helyi hírek

2007.11.12. 17:22

Márton–napi felvonulás Szatmárnémetiben

<p>Szatmárnémeti - Hétfő délután a Német Demokrata Fórum szatmári szervezete, a Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet és a Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatóság közös szervezésében Szent Márton–napi felvonulást rendeztek Szatmárnémetiben. <DIA alt="Márton-nap 2007.11.12" height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/M_rton_nap_2007_11_12/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="10" alt="Márton-nap 2007.11.12" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/kamera.gif" width="13" border="0" /></A>&#160;</DIA><A href="http://video.erdon.ro/members.erdon1/Marton-napi%20felvonulas.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="10" alt="" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" /></A></p>

A szatmárnémeti Német Líceum, valamint más szatmárnémetinémeti iskola német tannyelvű osztályai együtt, fáklyákkal a kezükben vonultak a Székesegyház előtti térről a Kálvária templomig. A Kálvária templomban a kisiskolások bemutatták Márton–napi  műsorukat: a tours–i Szent Márton legendájáról, a Márton–napi szokásokról. Az utcai felvonuláson és a Kálvária templomban a jeles naphoz kötődő énekek is elhangzottak.

Szombat este Tanádon rendeztek hasonló felvonulást, amelyen nagykárolyiak is részt vettek és a hagyományoknak megfelelően maszkosan és fáklyákkal a kezükben vonultak fel a tasnádi és a nagykárolyi fiatalok. Amint azt Smidt Ottótól, a Német Demokrata Fórum elnökétől megtudtuk, a Márton–napi rendezvények mind a fiatalokat, mind az idősebbeket vonzzák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!