ERDON Helyi hírek

2007.11.13. 17:57

Három volt — most egy sincs

<p>Szatmárnémeti — Jópár évvel ezelőtt Szatmárnémetiben három mozi üzemelt. Mára sorra bezárták mindegyket. Kormányszinten sok vita övezi az egykori moziépületek sorsát.</p>

Felröppent a hír, mely szerint, az egykori moziépületek átkerülnek majd az önkormányzatok tulajdonába. Az információt Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármester is megerősítette. Kormányszinten sok vita folyik a moziépületek tulajdonjoga miatt, ám egyelőre nincs erről semmilyen rendelkezés — magyarázta Ilyés.

Ahogyan arról már tájékoztattuk olvasóinkat, az októberi tanácsgyűlésen már eldőlt a sorsa az egykori Luceafarul mozi épületének, mely több, mint tíz éve kihasználatlanul állt. Az épület állami tulajdonból átkerült a város tulajdonába.

Az épülettel komoly tervei vannak az önkormányzatnak, mely szerint, a körülbelül ötszáz férőhelyes terem moziként, illetve élőadóteremként fog üzemelni. Annak az épületnek, amelyikben a Victoria mozi működött, két éve egy magáncég az üzemeltetője — mondta el lapunknak Ilyés.

Átalakítás

Már a „Victoria” felirat is eltűnt az épület homlokzatáról. A valamikori Victoria mozi épületén belső átalakításokat végeznek. Ezzel kapcsolatban azonban nem jutottunk bővebb információkhoz, mivel az illetékes, aki erről tájékoztatást tudott volna adni, arra hivatkozott, hogy kizárólag a bukaresti tulajdonos(ok) nyilatkozhatnak a témában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!