ERDON Helyi hírek

2007.11.19. 10:54

Erzsébet-napi mulatság Várad-Velencén

<p>Nagyvárad - Vasárnap este a várad-velencei RMDSZ zenés Erzsébet-napi mulatságot szervezett a Római Katolikus Kultúrotthonban. Kiss Csaba és zenekara muzsikált, a nótaszóról Ozsváth József gondoskodott.</p>

Közel háromszáz személy ünnepelte az Erzsébet nevű hölgyeket a nagyvárad-velencei RMDSZ által rendezett legutóbbi zenés mulatságon. A kedélyes, vidám hangulathoz a szervezők által biztosított székelykáposzta is nagy mértékben hozzájárult, meg persze a kancsokban levő bor és pálinka látványa, melyeket magyar népviseletbe öltözött fiúk és lányok szolgáltak fel. A talpalávalóról Kiss Csaba prímás és zenekara gondoskodott, körítésként pedig Ozsváth József énekelt közismert nótákat és operett slágereket. Mivel ezen a rendezvényen minden a résztvevők igényeinek a kielégítése érdekében történt, számos olyan dal is elhangzott, amelyek kifejezetten valakinek a kérésére csendültek fel.

Csak rajtunk múlik

Az asztalok közötti szabad területek táncparketté alakultak át, a ritmikus mozgások csupán akkor szakadtak félbe, amikor Cservák Miklós, a várad- velencei RMDSZ vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Az elnök a Marosvásárhelyen tartózkodó Biró Rozália alpolgármester üzenetét tolmácsolta, aki elismerését fejezte ki azoknak, akik a szülőföldjükön maradva vállalták a rájuk háruló feladatokat, nem adták fel, és mentek el a könnyebb érvényesülés reményében Magyarországra vagy szerteszét a nagyvilágba. Az elöljáró ugyanakkor arra is figyelmeztetett: csak rajtunk múlik, hogy mennyire tudjuk megragadni a lehetőségeinket, és hallatni a hangunkat Európában.

A komolyabb hangvételű intermezzót követően folytatódott a mulatozás, aki bírta, akár a késő éjszakába nyúlóan adózhatott a szórakozás örömeinek.

 

Ciucur L. Antonius

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!