ERDON Helyi hírek

2007.11.04. 18:00

Bibliaismereti vetélkedő öt csapat részvételével

<p>Szamárnémeti – Szombat délelőtt első alkalommal került megrendezésre a bibliaismereti vetélkedő V–XII. osztályos diákok számára. Az egyházmegyei döntőnek a Szatmárnémeti Református Gimnázium adott otthont.</p>

Szombat délelőtt a Református Gimnáziumban került megrendezésre a bibliaismereti vetélkedő egyházmegyei döntője, melyre a megyei gyülekezetek csapatai irtakozhattak be. Az első alkalommal megrendezett vetélkedő V–XII. osztályos korosztálynak szólt. A vetélkedőn öt csapat vett részt: a szatmárnémeti Kültelki templom–, a Református Gimnázium–, a szárazberki gyülekezet–, a szatmárudvari gyülekezet–, valamint a batizi gyülekezet csapata. A csapatok produkcióját zsűri értékelte, a zsűri tagjai: Székely Tünde vallástanárnő, Király Lajos, a Batizi Református Egyházközség lelkésze, Rácz Ervin, a Kültelki református templom segédlelkésze voltak, a moderátor Ilonczai Zsombor, a gimnázium iskolalelkésze volt. Az eseményt Nt. Sipos Miklós, a Szatmári egyházmegye esperese is megtisztelte jelenlétével. A vetélkedőn a csapatok 5 feladatot kaptak, többek között villámkérdéseket, aranymondásokat, bibliai történeteket kellett felismerniük. Ilonczai Zsombor, a vetélkedő egyik szervezője elmondta, szeretnének hagyományt teremteni a most első alkalommal megrendezett vetélkedőből. Emellett azt is elárulta, hogy a vetélkedő győztes csapata részt vehet a Nagykécen (Bihar megye) november 17–én megrendezedő egyházkerületi döntőn, valamint jövőre ingyenesen vehet részt az IKE–táborban.

 

A vetélkedő rövid áhítattal indult, majd kezdetét vette a versengés. A versenyszámok során a legtöbb pontot a Református Gimnázium csapata győjtötte, második helyen a Kültelki templom csapata végzett, harmadik pedig a batizi csapat lett. Mivel az első helyen végzett csapat tagjai nem egy gyülekeztből érkeztek, ők a táborozást nyerték, az egyházkerületi döntőn pedig a Kültelki templom csapata kéviseli majd megyénket — a második és harmadik helyezett csapat 50–50 lejt kaptak. Minden résztvevő oklevéllel térhetett haza.

 

Győztes csapatok és tagjai:

Református Gimnázium csapata: Gáti Tibor, Berei Izolda, Dohi Hajnalka, Dohi Arnold, Pataki Amálka.

A Kültelki templom csapata: Karácsony Andrea, Oláh Laura, Oláh Szilvia, Kovács Ádám Richárd, Polyák Tamás.

A batizi gyülekezet csapta: Kánya Edina, Kurucz Kinga, Török Kinga, Török Rómeó.

Szárazberki gyülekezet csapata: Király Tünde, Bíró Hajnalka, Hegyi Gábor, Simon Nóra, Felleg Júlia.

Szatmárudvari gyülekezet csapata: Ács Tamás, Pándi Anita, Dézsi Edina, Dézsi Zsuzsanna, Rákosi Orsolya, Tóth Gergő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!