ERDON Helyi hírek

2007.10.15. 09:06

Tűzoltósági és rendőrségi hírek

<p>Kézigránátot találtak - Az apácafalui ortodox parókia telkén mezőgazdasági munkálatok végzése közben egy kézigránátot találtak pénteken.</p>

A pirotechnikusok a lőszer azonosítása után a részteleki lőtérre szállították azt, ahol még aznap megsemmisítették több olyan robbanószerkezettel együtt, amit a megyében az elmúlt időszakban találtak.

A szomszéd házra is átterjedt a tűz - Szombaton késő este kigyulladt Piskolton a Nisipului utca 549. szám alatti lakóház tetőszerkezete. A nagykárolyi hivatásos tűzoltók helyszínre érkezésekor a piskolti önkéntesek már a helyszínen voltak. Az erős szél miatt a tűz átterjedt a szomszédos házra is, annak tetőszerkezetében téve kárt. A tüzet éjfél után sikerült eloltani.

Szokatlan küldetés - A tűzoltók segítségére volt szükség október 12–én, pénteken délután ahhoz, hogy egy 200 kilogramm körüli beteget a mentőszolgálat munkatársai kórházba tudjanak szállítani a Szatmár megyei Traian településről. A túlsúlyos, mozgásképtelenné vált nő orvosi ellátásra szorult, ám a mentőautóba való emelése több mint egyórás munkát adott a tűzoltóknak.

Lovakat mentettek -  A szatmárnémeti Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkatásrait október 13–án 01.55 órakor Mogyorósra riasztották, ezúttal két ló kiszabadítása volt a feladatuk. A 124. szám alatt lakó gazda lovai ugyanis egy 3 méter mély gödörbe estek bele. A lovakat a kora reggeli órákban sikerült kiszabadítani.

Belobbant - Szatmárnémetiben a Károlyi út 160. szám alatt keletkezett tűzhöz riasztották szombaton 15.12 órakor a tűzoltókat — egy fűrészpor tárolására használt raktárban lobbantak fel a lángok. A RESETAR Kft.–hez tartozó raktárban keletkezett tűz mintegy 500 lej kárt okozott, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a műhelyekre nem terjedt át a tűz. A szakértői vélemény szerint a tüzet egy üzemelő motorból kipattant szikra okozta.

Eltűnt kiskorú - A 13 éves Varga Ana Maria szatmárhegyi lakos péntek este 21 óra körül ment el otthonról, és azóta nem tért haza. A kiskorú 155 cm magas, atlétikus alkatú, 50–55 kg, vállig érő egyenes szálú fekete haját összefogva viseli, szeme fekete, arca kerek, különösebb ismertetőjele nincs.  Aki a személyleírásból felismerni véli az eltűnt kislányt és tud a tartózkodási helyéről, hívja a 112–es segélyhívószámot.

Gyalogost gázolt - Szombaton 19.40 órakor Szatmárnémetiben, a Closca úton az 52 éves Nastai Coriolan Dacia típusú személygépkocsijával elgázolta az 54 éves Miklosi Irinát, aki tilosban, körültekintés nélkül kelt át az úttesten. A gyalogost súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Autóval ütközött - Avasfelsőfalu területén történt közlekedési baleset szombaton 18.20 órakor. A 22 éves Marcus Vladut Skoda típusú személygépkocsijával haladva, jobbra kanyarodási szándékát jelezte, ugyanakkor pedig egy robogó előzésébe kezdett. A 23 éves P. Lucian a robogójával az autónak ütközött, majd folytatta az útját a járdán, majd mintegy 16 m után a robogós elveszítette egyensúlyát, és a járdára esett. A robogós az avasfelsőfalui városi kórházban elsősegélyben részesült, de epilepsziás rohamai miatt a nagybányai Megyei Kórházba szállították át.

Robogókban és biciklikben „utazott” - A nagykárolyi rendőrség munkatársai a lázári és a mezőpetri rendőrőrs dolgozóival közösen azonosították és elfogták a 29 éves Kiss Attilát, aki az idén augusztusban és szeptemberben Nagykároly területéről összesen 10 robogót és 6 kerékpárt lopott el. Nevezett személy ellen az ügészség 29 napra szóló előzetes letartóztatást rendelt el. Az általa okozott kár 8430 lej, amelyből 5900 lej térült csak meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!