ERDON Helyi hírek

2007.10.19. 15:41

Orvosi előadások

<p>Nagyvárad - Háromnapos háziorvosi konferencia zajlik a nagyváradi Ady Endre kulturális központban.</p>

Az utóbbi két évben három ilyen rendezvény zajlott Nagyváradon, de ez az első, amelyen külföldi professzorok is résztvesznek, tudtuk meg dr. Dorina Popatól, a szervezőbizottság vezetőjétől. Mint minden eddigi alkalomkor, a Bihar megyei Háziorvsok Egyesülete, a Bihar megyei Orvoskamara, a Nagyváradi Egyetem, valamint a Tiabari alapítvány képviselői működtek együtt a szervezésben.

 

Változatos program

Az előadássorozat az orvosok kötelező képzésének része, tudtuk meg, s amint dr. Farkas-Pall Zsuzsanna, az alapítvány képviselője elmondta, mivel első sorban háziorvosknak szól, igyekeztek nagyon változatos programot összeállítani. „Célunk egy erős háziorvosi csoportot kialakítani, akik mind szakmai, mind szervezési szempontból egy színvonalat képviselnek. Egy ilyen rendezvény során az előadások mellett a találkozás és ismerkedés, a közös problémák megbeszélése is fontos” - mondta.

Péntek délelőtt gyermekgyógyászati, délután kardiológiai, reumatológiai témájú előadások hangzottak el. Szombaton szintén az öregkori, valamint az emésztőszervi megbetegedésekről hallhatnak többet a résztvevők, délután pedig menedzsment témájú előadások hangzanak majd el. Később szó lesz az allergiáról, alvászavarról és még sok minden másról. Vasárnap kerekasztal beszélgetésen vesznek részt az orvosok, és egy értékelő tesztet töltenek ki.

 

Neumann Andrea

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!