ERDON Helyi hírek

2007.10.15. 09:26

Lelkészbeiktatás Dobrán

<p>Szatmár megye - Kurta–Tőtös Szabolcs beiktatása alkalmából Nt. Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese átadta a Bibliát, a Dobrai Egyházközség bélyegzőjét és templomkulcsát.</p>

Tegnap 18 órai kezdettel került sor Kurta–Tőtös Szabolcs református lelkipásztor beiktatására, mely által immár hivatalosan is vezetője a Dobrai Református Egyházközségnek. Az ifjú lelkipásztor egy éve, 2006. október 15–én került a fent említett egyházközségbe megválasztott lelkipásztorként. Hogy az elmúlt egy év során hivatalát kellőképpen ellátta s méltó lelki vezetője lett a református gyülekezetnek, azt épp a tegnapi hivatalos beiktatás bizonyítja leginkább. Az ünnepi alkalomból Ft. Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke szolgáltatott lelki táplálékot Máté evangéliumából, a zsúfolásig megtelt dobrai templomban.

Ünnepi köszöntés

A püspök a tőle megszokott egyetemesség szellemében vezette végig prédikációját, hogy a tatárdúlástól, a török, Habsburg–, szovjet fennhatóságon át végül eljusson posztkommunista létünk vázolásáig, amikor egy lelkipásztornak nemcsak az igehirdetés öröme adatott meg, de a kötelesség is, hogy gyülekezetét helyes útra terelje s azon vezesse tovább. A prédikációt az egyházközség szimbólumainak — Biblia, bélyegző, templomkulcs — hivatalos átadása követte. Ezeket Nt. Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese nyújtotta át Kurta–Tőtös Szabolcs lelkipásztornak, mindegyikről elmondván annak helyét, szerepét, fontosságát az egyházközség életében, jövőjében.

Az így beiktatott lelkipásztort a környező egyházközségekből, magyarországi testvéregyházközségekből érkezett szolgatársak is köszöntötték. A meghatódott lelkipásztor végül maga is köszönetet mondott a gyülekezet eddigi támogatásáért, s mint mondta, bízik abban, hogy közös munkájuk új, értékes gyümölcsöket terem.

Madácsy Tímea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!