ERDON Események

2008.02.06. 09:40

Vidám farsangi mulatság volt Biharszentjánoson

<p>Farsangi bált szerveztek február 1-jén a biharszentjánosi Lónyai Általános Iskolában, a mulatságot a helyi kultúrotthonban tartották. Együtt szórakoztak a diákok, a szülők és a tanárok.</p>

Szinte mindenki jelmezbe bújt! Sárközi Judith tanítónő tolmácsolásában megismerkedtünk a farsang eredetével, szokásaival, és még vidám farsangi éneket is tanított nekünk. Ezután a bemutatkozás következett. A jelmezekbe és álarcok mögé bújt gyerekek felvonulása és rövid bemutatkozása következett. Az egész mesevilág „képviselte” magát. Eljött Mini egér, Hamupipőke, Piroska, és jelen voltak a királylányok is. De nem hiányoztak a félszemű kalózok sem, sőt még a szegényeket segítő Zorro is ott volt. Színpompás virágokkal díszítve ismerhettük meg a Tavasz-tündért, és volt, aki nagyon ötletesen gyertyának öltözött, és nem hiányozhatott a mindig vidám bohóc sem. Sok derű és kacagás közepette „híres” médiasztárok is megjelentek. Eljött Dundika és Annácska természetesen Havas Henrik kíséretében, és Anettka is „csókolom-csókolom”-mal üdvözölte a jelenlevőket.

Négy ügyes diák

Az utolsó műsorszám az iskola négy ügyes diákjának a fellépése volt, szintetizátor kíséretében magyar nótákat, dalokat énekeltek, ezzel is fokozva a hangulatot, amelyet nemcsak a jó kedv és vidámság jellemzett, hanem nagyon barátságosra és családiasra sikeredett. Ezt követően a játéknak jutott a szerep. Négy csapatot alkottak a gyerekek, minden osztályból egy-egy diák, és színes, szórakoztató versenyszámokban „mérkőztek meg”. Hogy melyik csapat lett a győztes? Már magam sem tudom. Hiszen nem a győzelem, hanem a részvétel volt a fontos. A sok jókedv és kacagás után pedig nem folytatódhatott másképp a mulatság, mint farsangifánk-evéssel. Ilyen sok fánkot még sohasem láttam! Volt ott kicsi és nagy, lekvárral töltött és csokis és finom porcukorral meghintve! Majd ezek után következett a tánc!

„Farsang harmadnapjában nem vittél el a táncba” – szólt a tanult ének, és hiszem, hogy senki sem járt így a biharszentjánosi farsangi bálon.

Máté Krisztina 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!