ERDON Bulvár

2007.11.12. 16:08

Megfejtették a fokhagyma titkát

<p>Évszázadok óta közismert, hogy a fokhagyma jótékony hatással bír. Eddig azonban senki sem tudta pontosan meghatározni miért. Azonban amerikai kutatóknak sikerült megfejteniük a titkot.</p>

Az ősember lakta barlangokban 10 ezer évvel ezelőtti maradványait találták meg, az első írásos emlék pedig egy ötezer éves ékírással vésett sumér agyagtáblán maradt fenn róla. Az ókori civilizációk szinte mindegyike használta, de az egyiptomiak körében volt a legnépszerűbb: betegségek megelőzésére és állóképesség-javításra használták. A világ legrégebbi orvosi írásában az Ebers-féle papirusztekercseken több mint húszféle orvosság alkotórészeként említik: többek közt fejfájásra, rovarcsípésre, szívpanaszokra és bélférgek ellen használták.

Tipp: torokfájást, enyhébb megfázást akár egy gerezd fokhagyma elrágásával is meg lehet szüntetni. Aki nem bírja az erős íze miatt, összezúzva áztassa vízben, vagy kefirben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!