otthonunk

2021.04.10. 07:38

Kiderült: boldogabbak leszünk, ha szobanövényeket vásárolunk

Nemcsak az egészségünkre vannak jó hatással, hanem az otthonunkat és még a kedvünket is feldobják: egy nemrég készült felmérés szerint akár 67%-kal boldogabbnak érezték magukat azok, akik szobanövényt vásároltak online.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt egy év tényezői sokban megváltoztatták a korábbi vásárlási szokásokat és még inkább az online tér felé terelték a fogyasztókat. Ám van különbség vásárlás és vásárlás között: a Money.co.uk által készített felmérésben azt vizsgálták, egyes tételek mekkora örömöt okoznak az online vásárlások esetében – írja a Lakáskultúra.

A kutatásban összesen 2560-an vettek részt, akiket arra kértek, hogy egy 10-es skálán pontozzák, mennyire érzik magukat boldognak az egyes vásárlási tételek interneten történt megvétele előtt, majd pedig utána.

Az eredmény szerint toronymagasan a szobanövények okozzák a legnagyobb örömöt: a résztvevők átlagosan 67%-kal érezték boldogabbnak magukat egy új zöld vásárlása után.

A második helyre a játékkonzolok (66%), harmadik helyen pedig az edzőcipők (64%) kerültek. Az első 10 közé olyan vásárlási tételek kerültek még be, mint a szépirodalmi könyvek (64%), az otthoni edzéshez használható eszközök (63%), a videó játékok (62%), a szemhéjpúder paletták (62%), az illatgyertyák (61%), a sportruházat (61%) és a divatékszerek (60%).

Érdekes, ám kevésbé meglepő módon a külföldi utazások végeztek a legutolsó helyen: mindössze csak 37%-kal érezték magukat boldogabbnak azok, akik online intézték következő nyaralásukat. Mindez persze visszavezethető a jelenlegi bizonytalanságra, amely miatt kétséges, hogy sikerül-e eljutniuk a kiszemelt helyre.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!