titkok a dizájner szférából

2020.11.18. 08:05

Színfalak mögött: Csalár Bence lenyűgöző könyvet írt 50 magyar divattervezőről

Színfalak mögött címmel ötven magyar divattervezőről írt könyvet Csalár Bence divatújságíró, divatblogger. A fotókkal gazdagon illusztrált kötetben az író összegyűjtötte mindazt, ami naggyá tette az elmúlt évtizedekben a magyar divatipart.

A kötetből az érdeklődők megismerhetik a magyar dizájner szféra meghatározó műhelyeit, a kreációk születését és az alkotók személyes történeteit is.

A könyvben megannyi érdekes, eddig még sosem hallott történetet olvashatnak sok-sok személyes, néha megindító sztorival fűszerezve sikerekről, világsztárokról és elhivatottságról – írják a kötetről, amelyben Zoób Katitól kezdve Abodi Dórán át a Pécsi Kesztyűmanufaktúráig vagy a Tisza cipőig a divatműhelyek széles köre szerepel.

A könyv magyarul és angol fordításban is megjelent, mindkét borítón Mihalik Enikő világhírű topmodell szerepel.

„Azt szerettük volna, ha olyan személyiség képviseli a könyv tartalmát, aki összeköti a magyar és a nemzetközi divatot.

Enikő a pályája elején több magyar divattervezővel is dolgozott együtt, sokukkal a mai napig jó kapcsolatot ápol. Bár a világ élvonalába tartozó topmodell, mindig is hangsúlyozta, mennyire fontosak számára a magyar gyökerek” – idézik Csalár Bencét.

A sok fotóval illusztrált könyv két borítóját és Enikő további képeit a Londonban élő, Junior Prima díjas magyar fotós, Martin Wanda, míg a belső anyagokat Bodnár Zsófia készítette.

A könyv a Boook Kiadó gondozásában a Magyar Divat & Design Ügynökség szakmai partnerségével jelent meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!