Több vagy, ha adsz!

2019.09.21. 10:36

Segítségnyújtásra buzdítják a fiatalokat az egyházak

Többek között intézmények és játszóterek felújítását, erdők takarítását végzik majd, rászorulóknak segítenek vagy éppen időseknek és fogyatékkal élőknek szerveznek programokat azok a fiatalok, iskolai csoportok és közösségek, amelyek csatlakoznak a katolikus, a református és az evangélikus egyház közös felhívásához.

A 72 óra kompromisszum nélkül nevű kezdeményezés évről évre önkéntességre hívja a magyarországi és a határon túli magyar ifjúságot, hogy egy hosszú hétvégén keresztül – idén október 10. és 13. között – együtt tegyenek másokért, környezetükért, segítsenek ott, ahol szükség van rájuk.

„A 72 óra kompromisszum nélkül célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére” – írják közleményükben a szervezők az akcióról, amely évről évre közel tízezer magyar fiatalt mozgat meg több száz önkéntes projekt keretében határon innen és túl.

„Több vagy, ha adsz!”

– szól az akció szlogenje, amely a szervezők szerint rávilágít a résztvevő önkéntesek tapasztalatára, amely szerint „amikor önzetlen segítségnyújtásra vállalkozunk, mindig képesek vagyunk többet adni annál, mint amennyit gondoltuk volna”. A program ez évi bibliai mottója ez az apostoli felszólítás:

„Szeretettel szolgáljatok egymásnak!” (Gal 5,13)

A kezdeményezés keretében végzett önkéntes munka gimnazista diákok által iskolai közösségi szolgálatként is végezhető.

A felhívásra jelentkező önkéntesek és csoportjaik a 72 óra kompromisszum nélkül honlapján október 1-jéig tudják regisztrálni csatlakozási szándékukat.

Nagyköveteket keresnek

A szervezők „Legyél te is a 72 óra nagykövete!” című akciójukkal szeretnék felhívni a figyelmet az önkéntes segítségnyújtás fontosságára, és még több fiatalt csatlakozásra buzdítani azért, hogy megtapasztalják a segítségnyújtás örömét és fontosságát. Ezért a #tobbvagyhaadsz és #segitsszeretettel megjelölésekkel olyan képeket, videókat, történeteket várnak a közösségi médiában, amelyeken keresztül a fiatalok megmutatják, számukra mit jelent önkénteskedni, miért jó segíteni a hétköznapokban. A legkreatívabb ifjú „nagykövetek” díjazásban részesülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!