Életstílus

2016.10.08. 16:55

10 tárgy a háztartásában, amit biztos tovább használ, mint kellene

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A tejtermékek szavazatossági idejét biztosan figyeli, mielőtt elfogyasztja azokat. De mi a helyzet a mindennap használt tárgyaival? Elég gyakran cseréli a párnáját, a papucsát vagy éppen a fogkeféjét?

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A tejtermékek szavazatossági idejét biztosan figyeli, mielőtt elfogyasztja azokat. De mi a helyzet a mindennap használt tárgyaival? Elég gyakran cseréli a párnáját, a papucsát vagy éppen a fogkeféjét?

Párna: 2-3 évente érdemes lecserélni, mert ennyi idő alatt ellepik az atkák és még a formáját is elveszti.

Papucs: 6 hónap után vegyen újat, ugyanis könnyen megtelepszenek azon a gombák. E miatt érdemes is a lábbelit gyakran takarítani.

Szivacs: 2 hét, ennyi idő letelte után új szivacsot használjon a fürdéshez, mivel azon könnyen megtelepednek a baktériumok.

Törölköző: 1-3 év. A törölköző kiváló terep a baktériumok szaporodásának, ráadásul úgy sem tud megszabadulni azoktól, ha mossa törölközőjét.

Fogkefe: 3 hónap. Még ha úgy is néz ki, hogy jó állapotban van, az egészsége érdekében, cserélje le fogkeféjét.

Hajkefe: 1 év. A hajkefét hetente legalább egyszer érdemes alaposan kitakarítani, ha pedig természetes anyagból készült, akkor 7-10 hónap után lecserélni. Más esetben egy évig használjuk, mielőtt lecseréljük.

Parfüm: 1-3 év. A parfümökben lévő illóolaj három évig őrzi meg illatát, ha nem bontja fel az üveget. Ha viszont elkezdi használni, akkor két évig őrzi meg erejét.

Melltartó: 1-2 év. Ez idő után a melltartó elveszti eredeti formáját, túl naggyá, esetleg túl kicsivé válik, éppen emiatt pedig kényelmetlen viselni.

Tisztítószerek: 3 hónap. A felbontástól számítva három hónap után a vegyszerek kevésbé lesznek hatékonyak.

Fűszerek: 1-3 év. A fűszerek egy bizonyos idő után elvesztik az illatukat és az ízüket, nem érdemes hat hónapnál tovább tárolni azokat.

Forrás: Brightside.


10 briliáns trükk, hogy ne vesszenek el az apró tárgyai

Mindannyian tartunk otthon olyan apró dolgokat, amelyekre minden nap szükségünk van. Sokszor viszont hosszasan kell keressük azokat, mert sehol nem találjuk. Ismerős? Adunk néhány tippet, amivel ezt a problémát könnyedén megoldhatja.

10 dolog, amit meg kell tennie a ház körül mire beköszönt az ősz

Készen áll az évszakváltásra? És az otthona? Adunk néhány tippet, ami segíthet a hideg közeledtével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!