Életstílus

2016.10.08. 16:55

10 tárgy a háztartásában, amit biztos tovább használ, mint kellene

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A tejtermékek szavazatossági idejét biztosan figyeli, mielőtt elfogyasztja azokat. De mi a helyzet a mindennap használt tárgyaival? Elég gyakran cseréli a párnáját, a papucsát vagy éppen a fogkeféjét?

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A tejtermékek szavazatossági idejét biztosan figyeli, mielőtt elfogyasztja azokat. De mi a helyzet a mindennap használt tárgyaival? Elég gyakran cseréli a párnáját, a papucsát vagy éppen a fogkeféjét?

Párna: 2-3 évente érdemes lecserélni, mert ennyi idő alatt ellepik az atkák és még a formáját is elveszti.

Papucs: 6 hónap után vegyen újat, ugyanis könnyen megtelepszenek azon a gombák. E miatt érdemes is a lábbelit gyakran takarítani.

Szivacs: 2 hét, ennyi idő letelte után új szivacsot használjon a fürdéshez, mivel azon könnyen megtelepednek a baktériumok.

Törölköző: 1-3 év. A törölköző kiváló terep a baktériumok szaporodásának, ráadásul úgy sem tud megszabadulni azoktól, ha mossa törölközőjét.

Fogkefe: 3 hónap. Még ha úgy is néz ki, hogy jó állapotban van, az egészsége érdekében, cserélje le fogkeféjét.

Hajkefe: 1 év. A hajkefét hetente legalább egyszer érdemes alaposan kitakarítani, ha pedig természetes anyagból készült, akkor 7-10 hónap után lecserélni. Más esetben egy évig használjuk, mielőtt lecseréljük.

Parfüm: 1-3 év. A parfümökben lévő illóolaj három évig őrzi meg illatát, ha nem bontja fel az üveget. Ha viszont elkezdi használni, akkor két évig őrzi meg erejét.

Melltartó: 1-2 év. Ez idő után a melltartó elveszti eredeti formáját, túl naggyá, esetleg túl kicsivé válik, éppen emiatt pedig kényelmetlen viselni.

Tisztítószerek: 3 hónap. A felbontástól számítva három hónap után a vegyszerek kevésbé lesznek hatékonyak.

Fűszerek: 1-3 év. A fűszerek egy bizonyos idő után elvesztik az illatukat és az ízüket, nem érdemes hat hónapnál tovább tárolni azokat.

Forrás: Brightside.


Mindannyian tartunk otthon olyan apró dolgokat, amelyekre minden nap szükségünk van. Sokszor viszont hosszasan kell keressük azokat, mert sehol nem találjuk. Ismerős? Adunk néhány tippet, amivel ezt a problémát könnyedén megoldhatja.

Készen áll az évszakváltásra? És az otthona? Adunk néhány tippet, ami segíthet a hideg közeledtével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!