Vas-, gyémánt- és aranydiplomák a Miskolci Egyetemen

Miskolc - Az évtizedekkel ezelőtt végzett gépészmérnököket ünnepelték.

Miskolc - Az évtizedekkel ezelőtt végzett gépészmérnököket ünnepelték.

Ünnepi Szenátusi Ülés keretein belül adták át szombat délelőtt a Miskolci Egyetem Díszaulájában az intézmény Gépészmérnöki és Informatika karán egykor végzett hallgatóknak a különböző színű okleveleket. A Miskolci Egyetemen évtizedekkel ezelőtt diplomát szerzők vehették át jubileumi díszokleveleiket, de a rendezvényre hivatalosak voltak azok az egykori hallgatók is, akik csak tíz, húsz, harminc, negyven éve vagy még régebben szerezték meg a felsőfokú képesítésüket.

Baráti beszélgetések

Az ünnepélyes ceremónián túl ez a találkozó egész napos program keretében hozta össze azokat, akik nagy- és dédszüleink idejében ismerkedtek a szakestek különleges selmeci hagyományaival, akik izgultak a szigorlatok miatt és élték az egyetemisták nem mindig könnyű életét. Volt, aki házastársával érkezett, míg sokan már megözvegyültek, és akadtak olyanok is, akiket unokáik kísértek el a jeles alkalomra és sajnos többen nem élték meg ezt a napot. A színes diplomák mellett az egyetemi és kari kitüntetéseket is átadtak. Az egybegyűlteket Czap László általános rektorhelyettes és Siménfalvi Zoltán, a Gépészmérnöki és Informatikai kar dékánja is köszöntötte.

ÉM-JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!