Szoros kapcsolatban cég és intézmény Miskolcon

Miskolc - Hosszú távon számít egymásra ezentúl a Miskolci Egyetem és a Hell Csoport.

Miskolc - Hosszú távon számít egymásra ezentúl a Miskolci Egyetem és a Hell Csoport.

A Miskolci Egyetem részéről dr. Deák Csaba kancellár és dr. Horváth Zita általános rektorhelyettes, míg a Hell Csoport képviselőjeként Csereklye Barnabás, a Quality Pack Zrt. projektigazgatója írta alá azt a szakmai stratégiai együttműködési megállapodást, amelynek célja különböző szakmai programok szervezésén keresztül az egyetemi hallgatók gyakorlati képzési hátterének kialakítása, valamint a frissdiplomások részére karrierlehetőség biztosítása, elsősorban műszaki, gazdasági, logisztikai és IT-területen.

A cégcsoport számára elengedhetetlen az utánpótlás." Csereklye Barnabás

„A Hell Csoport egy rendkívüli ütemben fejlődő cégcsoport, amely több mint 40 országba exportál, tevékenységével ebben a régióban teremt több száz munkahelyet – nyilatkozta a megállapodásról Csereklye Barnabás, a Quality Pack Zrt. projektigazgatója. – Úgy gondoljuk, hogy a Miskolci Egyetem színvonalas oktatásához hozzájárulhatunk oly módon, hogy a Hell Csoport munkatársai – a szorosabb kapcsolat eredményeként – átadják azt a megszerzett gyakorlati tudást, tapasztalatot, szakmai elkötelezettséget, amellyel eddigi páratlan sikereinket elértük.

Természetesen nem titkolt célunk, hogy a későbbiekben a hallgatók versenyképes tudásukat nálunk kamatoztassák. Az együttműködéssel azt szeretnénk támogatni, hogy az egyetemről kikerülő fiatalok a versenypiaci igényekhez igazodó tudással rendelkezzenek.”

Az utánpótlás bázisa

Megtudtuk, hogy a Hell Csoport folyamatos fejlődése és exportpiacainak növekedése révén fogalmazódott meg az igény egy hosszú távú, szakmai alapokon nyugvó együttműködésre. „Egy ilyen rohamosan bővülő cégcsoport számára elengedhetetlen a szakemberek utánpótlása. A Miskolci Egyetemről kikerülő, képzett frissdiplomások, illetve az ott végzett, már tapasztalattal rendelkező szakemberek utánpótlásbázist jelentenek.”

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!