Miskolcon egyetemirekord-döntés

Miskolc - A régió tudásközpontja továbbra is népszerű a fiatalok körében.

Miskolc - A régió tudásközpontja továbbra is népszerű a fiatalok körében.

Tovább emelte népszerűségét a Miskolci Egyetem, az idén többéves rekordot döntött a felvettek száma – fogalmazott Óváriné dr. Balajti Zsuzsanna, az intézmény tanulmányi rektorhelyettese tegnap a felvételi adatokat értékelő sajtótájékoztatón. Jelezte: a tavalyi számokhoz képest az emelkedés 8 százalékos, annak ellenére, hogy az érettségiző fiatalok száma évről évre csökken, és a minimum ponthatár is emelkedett az elmúlt időkben.

A legnépszerűbbek

A Miskolci Egyetem karaira az idén összesen 5229-en jelentkeztek, közülük idáig 2210-en nyertek felvételt, de még hátra van a pótfelvételi. A rektorhelyettes kiemelte: a felvett hallgatók több mint 78 százaléka állami ösztöndíjasként kezdheti tanulmányait szeptemberben. A Miskolci Egyetem mesterképzéseire a nyári, rendes felvételi eljárásban felvettek száma 429 fő, amely egyértelműen jelzi e magasabb képzési szint további népszerűségét, fogalmazott az egyetemi vezető. Az egyes karokon az alábbi szakok voltak a legsikeresebbek és legnépszerűbbek a felvételt nyert hallgatók számát tekintve: Állam- és Jogtudományi Kar: jogász (124 fő); Bartók Béla Zeneművészeti Intézet: zenetanár-zongora (10 fő); Bölcsészettudományi Kar: anglisztika (53 fő); Egészségügyi Kar: gyógytornász (94 fő); Gazdaságtudományi Kar: gazdálkodási és menedzsment (71 fő); Gépészmérnöki és Informatikai Kar: gépészmérnöki (147 fő); Műszaki Anyagtudományi Kar: anyagmérnöki (49 fő); Műszaki Földtudományi Kar: műszaki földtudományi (50 fő).

A pótfelvételi jelentkezési határideje augusztus 7-e.

ÉM-HE


Miskolc - Nyilvánosságra hozták kedden este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat.

Debrecen – Kedden este nyilvánosságra hozták a 2016-os felsőoktatási felvételi ponthatárait, itt megtekinthetik, hogy milyen pontszámokkal kerültek be idén a jelentkezők a Debreceni Egyetem és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem képzéseire.

Nyíregyháza – Nem sokkal nyolc után minden felvételizőt értesítettek arról, hová vették fel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!