Előre mennek, nem hátra

2024.01.07. 09:32

Élőben követhetőek a Volánbusz járatai

A Volánbusz napi több százezer utasának jelent segítséget az utazás megtervezésében, hogy 2024. január 4-től a helyközi autóbuszjáratok közlekedésének valós idejű adatai érhetők el és követhetők a Google Térképen is – írja az Origo.

MW

Ezentúl a mobilunkon is nyomon követhetjük a Volánbusz járatait

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A Volánbusz helyközi járatainak menetrendje már 2017 óta elérhető a Google Térképen, a statikus információkat azonban a mai naptól valós idejű utastájékoztatási adatok váltják fel az elmúlt évek fejlesztéseinek és sikeres tesztidőszakainak köszönhetően.

Mint az Origo.hu írja, január 4-e óta országos szinten napi több mint 42 ezer helyközi járat adatai jelennek meg a Google Térkép felületein. A járművek valós idejű követése a helyi járatok esetében is lehetséges, de csak azon városok esetében, ahol az önkormányzat – mint a helyi autóbuszos közösségi közlekedési szolgáltatás megrendelője – biztosítja az ehhez szükséges technikai feltételeket; Nyíregyházán például már
adott ez a lehetőség. 

A Volánbusz országos szinten gondoskodik a települések, megyeszékhelyek, a legfontosabb régiók és kirándulóközpontok napi, közvetlen és rendszeres kapcsolatáról egymással és a fővárossal. 

A helyközi járatok közel 2800 vonalon több mint 3100 települést szolgálnak ki, és
több mint 60 településen biztosítja a társaság a helyi közlekedést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!