„Az élet 100 fölött kezdődik”

2022.03.25. 09:48

Százkilenc évesen elhunyt a világ legidősebb bloggere

Csütörtökön távozott a világ vélhetően legidősebb bloggere, a svéd Dagny Carlsson.

A rekorder halálát Asa Blanck dokumentumfilm-rendező jelentette be, aki néhány éve filmet forgatott az idős asszonyról Livet börjar vid hundra (Az élet 100 fölött kezdődik) címmel.

„Nincs semmi szokatlan abban, hogy egy csaknem 110 éves ember meghal, ám Dagny Carlsson elhunyta súlyos veszteség” – mondta a svéd köztévének Blanck, aki szerint ő olyan sokat kapott a bloggertől, mint csak kevesektől.
Dagny Carlsson 99 évesen elvégzett egy számítógépes tanfolyamot,és 100 évesen indította el blogját Blogga med mig! (Blogolj velem!) címmel. A matróna rendszeresen leírta, hogyan telnek egy százontúli ember mindennapjai Svédországban, és ezzel sok lelkes és hűséges hívet szerzett.

Úgy festette le magát, mint „egy szívós nénit, aki szereti a legtöbb dolgot, legyen az egy opera vagy egy szokványos csevely vidám és nehéz dolgokról”. „Leginkább a vidám beszélgetéseket szeretem” – írta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!