Mobilpiaci pillanatkép

2020.11.02. 09:59

A vártnál kevésbé estek világszerte az okostelefon-eladások

Viszonylag szerencsésen alakult a gyártóknak a harmadik negyedév, részben azért, mert megnőtt a kereslet a koronavírus-járvány első hullámának enyhülésével.

Forrás: Shutterstock

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat jelentésében szereplő adatok szerint a szeptember végével záródott három hónapban 353,6 millió okostelefont értékesítettek világszerte, ami

csupán 1,3 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. Elemzők jóval nagyobb, 9 százalékos esésre számítottak.

A jelentés összeállítói rámutattak arra, hogy a vártnál jóval gyorsabban nőtt a kereslet olyan feltörekvő piaci országokban, mint India, amelynek az okostelefon-piaca a második legnagyobb a világon.

Kínában, Nyugat-Európában és Észak-Amerikában csökkent az okostelefon-eladás a harmadik negyedévben.

A piackutató számításai szerint a Samsung visszaszerezte elsőségét, miután az előző, második negyedévben a második helyre csúszott vissza a kínai Huawei után.

A harmadik negyedévben a Samsung 80,4 millió okostelefont adott el, 2,9 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Az amerikai szankciók sújtotta Huawei eladásai 22 százalékkal, 51,9 millió készülékre csökkentek. A harmadik negyedévben a Samsung piaci részesedése 22,7 százalék, a Huawei-é pedig 14,7 százalék volt.

A Xiaomi értékesítése 42 százalékkal nőtt és ezzel a piaci részesedése a harmadik legnagyobb lett a világon 13,1 százalékkal.

A kínai cégnek ezzel először sikerült megelőznie az Apple-t,

amelynek az értékesítése 10,6 százalékkal csökkent, a piaci részesedése pedig 11,8 százalék volt a harmadik negyedévben.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!