A jövő programozása

2019.09.16. 12:41

A legfrissebb informatikát tanítják az egyetemi vendégoktatók

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Programozd a jövőd! programjában a most kezdődött tanévben még több informatikai szakember tart előadásokat.

Forrás: Shutterstock

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége által végrehajtott Programozd a jövőd! projekt célja, hogy a nemzetgazdasági szempontból is egyre jelentősebb informatikai ágazatban minél több diplomás, szakképzett fiatal kezdje meg pályafutását.

Az első eredmények már látszanak,

az informatikai felsőoktatási képzésekre felvettek száma 2016 óta több mint harmadával nőtt.

A projekt az előző tanévben is biztosított vendégoktatást a hallgatók számára, akkor 16 egyetemen közel 1700 egyetemista vett részt a támogatott kurzusokon. A rendszer sikerességére építve még több informatikai szakember oszthatja meg naprakész gyakorlati tudását a programhoz csatlakozott 18 hazai egyetem diákjaival. A képzéseken résztvevők így a legkorszerűbb piaci ismeretekkel felvértezve kerülnek majd ki diplomásként a munkaerőpiacra.

Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár kiemelte:

„A 62,5 millió forint értékű támogatás több mint 1100 vendégoktatási alkalom megszervezésének költségeit fedezi. A hallgatók körében népszerűek az előadássorozatok, a tavalyi kurzusoknál jellemző volt a túljelentkezés, így várhatóan ebben a tanévben is keresettek lesznek az IKT szakemberek által megtartott órák.

A program az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyik legfontosabb küldetésének megfelelően újabb területen közelíti egymáshoz az egyetemeket és a gazdasági élet szereplőit.”

Borítókép: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!