Bulvár, celeb

2007.11.14. 10:25

Richard Gere díjat kapott

<p>Philadelphia kitüntetését vehette át Richard Gere. Azért részesült az elismerésben, mert sokat fáradozik azon, hogy a HIV-betegek jobb kezelést és bánásmódot kapjanak. <DIA width="850" height="630" alt="Richard Gere 2007.09.24."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Richard_Gere_2007_09_24_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Richard Gere 2007.09.24." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Richard Gere kitüntetésénél megemlítették még, hogy nagy szerepet vállalt Tibet történetében is. Az 58 éves színész hétfőn vette át a díjat.

Richard Gere szülővárosa, Philadelphia minden évben kitüntet egy művészt, aki humánus cselekedeteivel kiemelkedik a többiek közül.

Richard Gere ezt nem így érzi. "Igazából nem kerestem meg ezt a díjat, csak tettem, amit a szívem diktál. Ennek ellenére nagyon jól esett az elismerés.”
A szobrocska 100000 dollár pénzjutalommal is jár.

Richard Gere elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy róla tudják, már azelőtt is jótékonykodott és a segítséget nyújtott a rászorulóknak, mielőtt ez divatba jött a hírességek között.

Richard Gere buddhista, és már 1978-ban Tibet függetlenségének ügye mellé állt. Aztán megalapított egy segélyszervezetet, amely a HIV fertőzötteknek gyűjt adományokat, hogy jobbá tegyék ezen betegek ellátását, körülményeit.

A díjat, amelyet Gere kapott, Marian Andersonról nevezték el, aki az első fekete énekesnő volt a New York-i Metropolitan Opera színpadán.

További cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!