Bulvár, celeb

2007.11.13. 16:41

Gyémántlakodalmat ünnepel II. Erzsébet

<p>A hivatalos ünnepség hétfőn lesz a Westminster-apátságban. II. Erzsébet és Fülöp herceg hatvan éve házasodott össze. <DIA alt="II. Erzsébet 2006.04.21." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/II__Erzs_bet_2006_04_21_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="II. Erzsébet 2006.04.21." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

"A királynő” című film ágyjelenetén a britek hangosan nevetnek. Ugyanis pontosan ilyennek képzelték el az uralkodópár életét. Fülöp herceg nem külön szobában tér kivételesen nyugovóra, mint ahogyan megszokta, hanem lefekszik hitvese mellé, mire a királynő megszólal. "Jó, hogy jött uram”.

Természetesen a valóságban ez nem így van, és Fülöp herceg az egyetlen, aki emberként és nem uralkodóként, vagy szimbólumként kezeli feleségét, a királynőt.

November 19-én II. Erzsébet és Fülöp herceg hivatalosan is megünneplik 60. házassági évfordulójukat. Ők a legrégebben házas uralkodópár jelenleg a világon.

Bár Fülöp herceg és II. Erzsébet két nagyon különböző ember, házasságuk a formaságok ellenére is sikeresnek mondható.

Talán azért, mert megfogadták Fülöp herceg édesanyjának tanácsát, mely szerint a hosszú házasság titka a szerelem, a türelem és a barátság.

További cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!