Bulvár, celeb

2007.11.09. 07:21

Elismerték Halász Judit életművét

<p>A Maecenas-díjat idén Halász Judit kapja, aki "az örök emberi értékek tiszteletéért, nemzedékeket helytállásra nevelő hiteles színművészeti teljesítményéért" részesül az elismerésben.</p>

A Maecenas Könyvkiadó 1988-ban alapított elismerését olyan művészek és közéleti személyiségek kapják, akik "példaadó életművükkel, tiszta erkölcsükkel" megkérdőjelezhetetlen tiszteletet vívtak ki maguknak.

Az eddigi díjazottak között van Konrád György író, Darvas Iván színművész és Koncz Zsuzsa énekes. Tavaly Kállai Ferenc színművész kapta meg az elismerést.

Az idei kitüntetett, Halász Judit 1942. október 7-én született. Már a főiskolai felvételin felfedezte Várkonyi Zoltán, a Vígszínház igazgató-rendezője.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1964-ben Pécsre szerződött, 1965 óta a Vígszínház tagja.

A színművész emlékezetes alakítást nyújtott egyebek mellett Natasa (Csehov: Három nővér) és Egérke (Örkény: Macskajáték) szerepében, s hosszú éveken át lépett fel Lindaként, a Játszd újra, Sam! című darabban.

További cikkek:

Forrás:Zene.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!