Bulvár, celeb

2007.10.30. 07:56

Új fejlemények a Diana-perben

<p>A Diana hercegnő halálát vizsgáló párizsi per hétfői tárgyalásán szemtanúk egyértelműen azonosították annak a titokzatos Fiat Uno-nak vezetőjét, amelynek a sofőrje a gyanú szerint a balesetet okozta. <dia width="850" height="630" alt="Lady Diana "><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Lady_Diana_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.gif" border="0" width="13" height="10" alt="Lady Diana " /></a></dia></p>

Le Van Thanh a gyanú szerint nekiütközött autójával a Dianát szállító Mercedesnek, ezért az nekicsapódott egy betonoszlopnak 1997 augusztus 30-án.

Egymástól függetlenül ketten választották ki Thanh képét a bírósági tárgyaláson. A tanúk elmondták, hogy a baleset éjszakáján autójuk elé vágott egy fehér Fiat, melyet szerintük a volt biztonsági őr vezetett.

A hétfőn tett vallomások alapján a hatóságok szeretnék 10 év után tisztázni, hogy milyen szerepet játszott Diana és Dodi Al-Fayed halálában a fehér Uno. A szaúdi származású Al-Fayed család szerint a Fiat egyértelműen bizonyítja: nem baleset történt Párizsban. Szerintük a brit titkosszolgálat egyik ügynöke szándékosan vezette az Uno-t a Mercedesnek.

A 10 éve történt balesetben Diana hercegnő, barátja Dodi Al-Fayed és egyik alkalmazottuk vesztette életét. A Mercedes azután ütközött Párizs egyik alagútjában egy oszlophoz, hogy az autó ittas söfőrje nagy sebességgel menekült a Dianát állandóan követő lesifotósok elől.

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!