Borsodnádasd hírei

2010.12.29. 11:53

Olvasói levél: Családi esemény Borsodnádasdon

<p>Nagy családi eseményre került sor a nyáron Borsodnádasdon.</p>

Az Érsek csanádiakrokoni találkozót szerveztek augusztusban. Mivel sok az Érsek nevű a településen, ezért különféle ragadvány neveket szúrtak a vezeték és kereszt név közé. Innen a csanádi név. A szervezésben többen is segédkeztek, hogy az sikeres legyen a 116 megjelentnek. 10 órára volt hirdetve, a gyülekező a templom elé. Szent misére került sor, melyen a plébánosunk az összetartozás és szeretet szépségéről prédikált. Ezután a templom közösségi házba vonultunk.
A megjelentek köszöntése után, rímekbe szedve is emlékeztek a családra. Itt került sor a 21 évvel ezelőtti találkozó videó felvételének vetítésére, melyet nagy érdeklődés kísért. Azóta sokan eltávoztak az élők közül, de sokan születtek is. Ezek után a családok legidősebb tagjai bemutatták gyerekeiket, unokáikat , dédunokáikat. Lelkes család tag, családfa kutatást is végzett, ami 1700-as évekig terjedt.
1 órakor a közeli kisvendéglőben ebédeltünk meg. Délután a hozott sütemények és innivalók mellett beszélgettünk, ismerkedtünk egymással. Volt, aki Svédországból utazott haza az esemény miatt, de jöttek Sopronból, Budapestről, Miskolcról is. A délután folyamán volt, aki  szerettei sírjához látogatott ki a temetőbe, mások az öreg, családi házat keresték fel, mutatták meg gyerekeiknek, unokáiknak. Jó páran kíváncsiak voltak a helytörténeti múzeum gyűjteményére.
Jó érzés volt látni mindenki arcán a mosolyt, elégedettséget, örömet. Úgy  köszönt el mindenki, hogy a következő találkozó időpontjáról érdeklődött.
Ebben a rohanó, egymásra kevésbé figyelő világban másoknak is ajánlom a hasonló találkozókat, ezzel továbbadva annak igényét a fiatalabb család tagoknak is.
- Cseh Béláné Borsodnádasd -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!