BOON Sziréna

2018.10.03. 19:39

Szállítószalag okozta a halálos tiszaújvárosi balesetet

Tiszaújváros - Hozzáért a férfi karja a berendezéshez és azonnal megtörtént a baj.

Tiszaújváros - Hozzáért a férfi karja a berendezéshez és azonnal megtörtént a baj.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, halálos üzemi baleset történt kedden délután egy tiszaújvárosi, betont gyártó üzemben. A telephely fejlesztés alatt áll, a beruházás kivitelezője úgy tudjuk egy veszprémi cég, akik a szükséges berendezéseket telepítik az üzem területére. Az ő egyik 29 éves, szintén veszprémi munkavállalójukat érte a halálos baleset, aki csoportban dolgozott kollégáival, illetve a brigád vezetője volt.

Azonnal megtörtént a baj

A TV2 Tények című műsorában a Kormányhivatal illetékes szakembere úgy nyilatkozott: a férfi karja hozzáért az egyik telepített, beállítás alatt lévő berendezés szállítószalag részéhez, amely azonnal berántotta és leszakította, az életét a gyorsan kiérkező orvosi csapat sem tudta megmenteni. A cégnek nem ez volt az első ilyen típusú balesete, korábban egy másik dolgozójuk is kéz-csonkolást szenvedett.

Úgy tudjuk az ilyen berendezés telepítéseknek szigorú munkavédelmi előírásai vannak, most a rendőrség és a Kormányhivatal munkavédelmi főosztálya is vizsgálja, hogy minden előírást betartottak-e, és terhel-e valakit felelősség a fiatalember haláláért.

ÉM-HI


[related-post post_id="4004758"]

[related-post post_id="4004389"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!