BOON Sziréna

2018.10.25. 13:26

„Megdöglesz” - Rács mögé zárták a négy baseballütős támadót Miskolcon

Miskolc - A gyanúsítottak és a sértett férfi korábbról ismerték egymást.

Miskolc - A gyanúsítottak és a sértett férfi korábbról ismerték egymást.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a négy gyanúsítottnak, akik a rendelkezésre álló adatok szerint baseball ütőkkel életveszélyesen megverték ismerősüket Miskolcon.

A gyanúsítottak és a sértett férfi egymást korábbról ismerték, valamennyien miskolci lakosok. 2018. október 21-én vasárnap kora délután a sértett Miskolcon az Ötödik utca egyik lakásában szórakozott, amikor bement az I. r. gyanúsított férfi és verekedni hívta a sértettet. Kimentek az utcára, ahol az I. r. gyanúsított és annak édesanyja, édesapja és nővére is a sértettre támadt. A gyanúsítottak „megdöglesz” és egyéb életveszélyes fenyegetések közepette ütötték a sértettet, a férfiak baseballütővel, a nők puszta kézzel. Az egyik ütés a sértett tarkóját érte, minek következtében eszméletét veszítve a földre rogyott. A sértett elsősorban a fején sérült, sérülése életveszélyes.

A gyanúsítottakkal szemben emberölés kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

Fennáll a veszélye

A bűncselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság végzése szerint a gyanúsítottak szabadságának korlátozása indokolt, mert a várható büntetés mértéke miatt fennáll a veszélye annak, hogy a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének; és alappal lehet tartani attól is, hogy a sértettet megfélemlítenék, vallomását befolyásolnák. A szökés és az eljárás befolyásolásának megakadályozására kizárólag a letartóztatás alkalmas, az eljárás eredményessége a gyanúsítottak szabadságának csekélyebb korlátozásával járó egyéb intézkedéssel nem biztosítható, ezért a bíróság a gyanúsítottak letartóztatását elrendelte.

A bíróság döntését az I. r. gyanúsított tudomásul vette, a további gyanúsítottak fellebbeztek.

ÉM


[related-post post_id="4025700"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!