BOON Sziréna

2017.09.19. 18:14

Pénzbüntetéssel úszta meg a 37-esen „lövöldöző” autós

Miskolc, Szerencs - Meg akarták előzni, erre gázpisztollyal lőtt a mellette haladó gépkocsi utasaira.

Miskolc, Szerencs - Meg akarták előzni, erre gázpisztollyal lőtt a mellette haladó gépkocsi utasaira.

Miskolci Járásbíróság pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki 2016. augusztusában a 37-es számú főúton gázriasztó pisztollyal lövést adott le a mellette haladó gépkocsi utasaira.

Ment a kakaskodás

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a vádlott az általa vezetett Volkswagen Passat személygépkocsival a 37-es főúton haladt Miskolc irányából Szerencs felé, amikor egy másik autós utolérte Nissan Juke típusú járműjével. A hátul haladó fényjelzéssel figyelmeztette a belső sávban, a forgalmi viszonyokhoz képest lassan közlekedőt, hogy húzódjon le a kapaszkodó sávba. A volkswagenes le is húzódott, de amikor a nissanos a gépkocsijával megpróbált elhaladni mellette, gyorsítani kezdett, majd mögé került és szorosan a gépkocsi mögött haladt. Amikor a közlekedési feltételek lehetővé tették megelőzte a Nissant, elé kerülve lassított, így akadályozva annak haladását. Később áttért a bal oldali forgalmi sávba, a Nissan mellé hajtott és a vezető melletti ülésen tartózkodó személy előtt átnyúlva a jobb oldali első ablakon keresztül egy gázriasztó fegyverrel lövést adott le a gépjárműre, illetve az abban utazókra.

250 ezer forint

A lövés hatására a nissanos megállt, telefonon értesítette a rendőrséget, majd kiszállt a gépkocsiból. A vádlott is megállt a gépkocsijával, azonban amikor észrevette, hogy a sértett kiszállt az autóból, elhagyta a helyszínt.

A nissanos és utasa sérülést nem szenvedett, azonban a gépkocsit a lövedék elérte és megrongálódott. A rendőrök a vádlott gépkocsijában a gázriasztó fegyvert megtalálták.

A bíróság a vádlottat közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt 250 ezer forint összegű pénzbüntetésre ítélte. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlottat több hozzátartozójának eltartása terheli, súlyosító körülmény a vádlott büntetett előélete.

Várakozó álláspont

Az ítéletet a vádlott tudomásul vette, az ügyész azonban közölte, hogy három napon belül tesz nyilatkozatot a fellebbezés tárgyában.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3486820"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!