BOON Sziréna

2017.02.24. 09:12

„Megszúrlak és el is temetlek…” - kiabálta a miskolci hajléktalanszállón

Miskolc - Hajléktalanszállón verekedtek, a vádlottat emberölés kísérlete miatt ítélték el.

Miskolc - Hajléktalanszállón verekedtek, a vádlottat emberölés kísérlete miatt ítélték el.

Nem jogerősen 7 év börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék elsőfokú tanácsa azt a férfit, aki 2016. márciusában mellkason szúrta haragosát.

Többször volt büntetve

Dr. Horváth Dóra, a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője mondta el, hogy a vádbeli napon a vádlott és a sértett a Magyar Vöröskereszt Miskolc Baross Gábor utcán lévő rehabilitációs otthonában tartózkodtak. Mindketten ittasak voltak, összevesztek, majd a sértett felhívta a vádlottat, hogy menjenek ki az épület elé és „játsszák le”. Mindketten kimentek az utcára, a vádlott előbb a sértett felé rúgott, majd a hátráló sértettet egy 12 centiméter pengehosszúságú késsel mellkastájon megszúrta, miközben azt mondta: „megszúrlak és el is temetlek”. A sértett hátrált a vádlott elől, azonban a terhelt utána ment és még két alkalommal megszúrta a sértett felsőtestét. Az egyik szúrás a sértett mellüregébe hatolt, a további szúrások a sértett hátát és felkarját érték.

A büntetés kiszabásakor súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott ezen eljárást megelőzően is többször volt már büntetve és tettét ittas állapotban követte el. Enyhítő körülményként értékelte a bíróság, hogy a cselekmény megvalósulásában a sértett is közrehatott.

Folytatás az ítélőtáblán

Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője fellebbeztek. A büntetőper ezáltal a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!