BOON Sziréna

2010.04.27. 19:06

Lábon lőtt a rendőr egy 70 éves, vasvillával támadó férfit Csobajon

<p>Csobaj - Fegyvert kellett használnia a Borsod megyei Csobajon egy rendőrnek, akit egy családi veszekedéshez hívtak kedden délután. Egy 70 éves férfi vasvillával támadt a körzeti megbízottra, aki először figyelmeztető lövést adott le, majd egy célzottat - az idős ember a lábán sérült meg, kórházba vitték. A rendőrség szerint jogszerű volt a fegyverhasználat.</p>

Az elsõdleges információk szerint az idõs férfi családtagjait fenyegette. A vasvillával felfegyverkezett, 70 éves ember a helyszínre kiérkezõ körzeti megbízottra szintén rátámadt - közölte a megyei rendõr-fõkapitányság kommunikációs munkatársa.

Dobi Tamás hozzátette: a körzeti megbízott a szolgálati szabályzatot és az arányosságot betartva elõször felszólította a támadót, hogy tegye le a vasvillát. Mivel a szóbeli figyelmeztetés hatástalan maradt, a rendõr gázsprayt használt, ez szintén nem érte el a célját. Ezután a járõr figyelmeztetõ lövést adott le, de ez sem tartotta vissza a támadót. Célzott lövést adott le végül, amelynek következtében a 70 éves férfi a lábán megsérült. A támadót a mentõk kórházba szállították.

Az elsõdleges parancsnoki vizsgálat megállapította, hogy az intézkedõ körzeti megbízott szakszerûen, jogszerûen és arányosan járt el. A Csobaj községbe érkezõ rendõri erõknek nem kellett intézkedniük, a település közbiztonságát nem veszélyeztetik további incidensek. A rendõrség azonban a szükséges ideig visszatérõ ellenõrzéseket hajt végre a községben - közölte Dobi Tamás.

Az ügyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Nyomozóügyészség vizsgálja tovább.


Szakszerű és jogszerű volt a rendőri fegyverhasználat Csobaj községben

boon | 2010.04.27 19:02

Csobaj - Családi veszekedéshez kértek rendőri segítséget Csobajon. A hatósági intézkedés során a rendőr kénytelen volt fegyverét használni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!