BOON Sziréna

2010.04.01. 15:46

Baleset érte a Monokra vonuló tűzszerészeket

<p>Miskolc - Autóbaleset érte csütörtökön délután Miskolc közelében azokat a tűzszerészeket, akik Monokra vonultak ki, az ott talált több száz szárnyas aknagránát megvizsgálására. A tűzszerészek nem sérültek meg, de a kocsi megrongálódott, így egy másik csoportot kellett a helyszínre indítani.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monoktól alig 3 kilométerre, egy mezõõr talált vélhetõen több száz, földbe ásott szárnyas aknagránátot egy erdõ szélén. A helyszínre tûzszerészeket hívtak. a területen korábban második világháborús harcálláspont volt, már máskor is találtak ott robbanószerkezeteket.

A helyszínre tartó tûzszerészek azonban útközben balesetet szenvedtek. A tûzszerészek kocsija Miskolc közelében, az autópálya lehajtónál érte baleset, egy másik autó hajtott beléjük. Senki nem sérült meg, de a helyszínre másik csoportot kellett elindítani. a rendõrség információi szerint Debrecenbõl érkeznek újabb tûzszerészek Monokra. - mondta a Független Hírügynökségnek dr. Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság kommunikációs vezetõje.


A tűzszerészek ütköztek az M30-as lehajtójánál

boon | 2010.04.01 14:51

Anyagi káros baleset történt az M30-as lehajtójánál csütörtökön délután.


Több ezer gránát is lehet Monok mellett

fuggetlen | 2010.04.01 19:31

Monok - Több száz, de akár ezres nagyságrendű is lehet azoknak a második világháborús aknagránátoknak a száma, amelyeket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok határában találtak egy erdőben. A robbanó szerkezetek egy részét elszállítják, a sérülteket helyben robbantják fel. A tűzszerészek szerint több napra is szükség lesz ahhoz, hogy az összes gránátot megsemmisítsék.


Mezőőr találta meg az aknagránátokat Monokon

fuggetlen | 2010.04.01 14:36

Monok - Második világháborús hadszíntér volt az a terület, ahol csütörtökön az utolsó adatok szerint vélhetően több száz szárnyas aknagránátot találtak. Monoktól alig néhány kilométerre, a mezőőr találta meg a robbanószerkezeteket. A rendőrség tájékoztatása szerint a tűzszerészek a helyszínre tartanak.


Nem áprilisi tréfa: több száz szárnyas aknagránátot találtak Monok határában

boon | 2010.04.01 20:03

Monok - Több száz, vélhetően második világháborús un. szárnyas aknagránátot talált egy mezőőr ma délelőtt Monok határában. A rendőrség a területet lezárta. A Magyar Honvédség Tűzszerész Szolgálata úton van a helyszínre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!