BOON Sziréna

2010.03.31. 11:31

Négykerekű név- és biciklitolvaj

<p>Tiszaújváros, Hejőszalonta - És a háló körbeért: egy körözés alatt lévő zavarosban halászó név- és kerékpártolvajt fogtak el a rendőrök Hejőszalontán.</p>

A történet a napokban kezdődött egy délutáni közúti ellenőrzés során. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei a hejőkeresztúri autópálya felüljárónál egy fiatalembert ellenőriztek, aki egyszerre két kerékpárral közlekedett. Az úgymond négykerekező férfi elmondta, hogy egyik kerékpár az övé, a másikat pedig kölcsön kapta.

Kisvártatva bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy Hejőkeresztúrról elloptak egy biciklit. A kapitányság korábban intézkedő rendőrei a sértett által megadott különös ismertető jegyek alapján ráismertek a korábban látott alkalmatosságra.

A rendőrök nyomban arra a címre siettek, amelyet a vélt elkövető, azaz a korábban igazoltatott dupla kerékpárral közlekedő megadott. A hejőszalontai lakóház udvarán meg is találták a keresett kétkerekűt, illetve a ház mögött bujkáló fiatalférfit is, akit előállítottak a kapitányságra.

A személyes adatok egyeztetése során kiderült, hogy a fiatalember által megadottak ugyan valósak, de meglepő módon azok egy teljesen más személyhez tartoznak. A tényleges adatok kontrollja során a „névtolvajlás” oka végül kiderült. A férfi ugyanis körözés alatt állt letöltendő szabadságvesztés miatt, s hogy ezt leplezni tudja fals információt adott meg. S miután a Közbiztonsági Háló körbeért a beismerő vallomást tevő gyanúsított rendőri segédlettel megkezdhette a korábban kiszabott börtönbüntetésének letöltését.

Információs háttér:

Az országos programhoz igazítottan úgymond kivetette hálóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is. Már az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítja a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítja az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét.  A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A minden megyére kiterjedő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!