BOON Sziréna

2010.03.11. 11:21

Diósgyőrben is "fészket raktak"

<p>Miskolc - A lakásszövetkezetek jelzései alapján a diósgyőri lakótelepen is találtak úgynevezett "fészekrakós" lakásokat. Igaz, kevesebbet, mint az Avason.</p>

Diósgyőrben a 2500 lakásból, eddig tíznél derült ki, hogy gondok vannak. Ezek közül az egyik az, amely előtt szerdán dr. Tompa Sándor (MSZP) önkormányzati képviselő sajtótájékoztatót tartott.

Az ott élő család nem fizette a közösköltséget, az áramot lopták, ez tűzveszélyes helyzetet teremtve – mondta a képviselő. A lakók arról is panaszkodtak, hogy a család hetente többször eláztatta őket. Ezt az esetet arra hozta példaként dr. Tompa Sándor, hogy mennyire itt volt az ideje, hogy a város megalkossa és elfogadja a Városi Együttélési Kódexet.

A képviselő arról is beszélt, hogy előreláthatólag – a végrehajtás ugyanis abba a szakaszába ért – májusban kilakoltatják a családot, és a lakás az önkormányzat tulajdona lesz. Így – az avasi példa alapján – vagy rendőr családok kapják meg, vagy a MIK Zrt. kiutalja olyanoknak, akiknek életvitele megfelel a társasházak szabályainak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!