BOON Sziréna

2008.11.05. 07:15

Nagycsécsi kettős gyilkosság: Nincs elfogadható indok

<p>Nagycsécs - A támadó nem látott be a szobába, mégis megölt két embert. Nagy erőkkel nyomoznak.</p>

Redőnyön keresztül, füstös, sötét helyiségbe lőttek a támadók vasárnap éjszaka a nagycsécsi házba, ezért a fegyverszakértő előzetes megállapítása szerint nem célzott lövésről van szó, mondta el lapunknak Gaskó Bertalan, a B.-A.-Z. megyei rendőr–főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője. A további vizsgálatok természetesen még folynak, és a későbbiekben a rendőrség további részletekkel szolgál majd. Az tény, hogy így is szándékos bűncselekményről van szó, de az elkövető vagy elkövetők valószínűleg nem láthatták áldozataikat. Az eddigi vizsgálatok alapján az is kiderült, hogy éles lőfegyvert használtak, de hogy pontosan milyet, azt a nyomozás sikerének érdekében még nem hozza nyilvánosságra a rendőrség.

10 milliós nyomravezetői díj
A B.-A.-Z. megyei főkapitányság vezetője a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy(ek) kilétének megállapítását vagy elfogását közvetlenül elősegítő személy részére 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, amit november 05-én ezúton visszavon, mivel kitűzött nyomravezetői díjat - dr. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter javaslatára – az országos rendőrfőkapitány nettó 10.000.000 forintra emelte fel. Bővebben... 

Gaskó Bertalant kérdeztük arról is, kiderült–e már a támadás oka. Az Országos Cigány Önkormányzat etnikai támadásról beszél, mások uzsoratartozásról. A kommunikációs vezető leszögezte, a rendőrség még nem zárta ki egyik feltételezést sem. Az eddig összegyűjtött adatokat elemzik, és az alapján lehet majd megállapítani a bűncselekmény okait. Teljes körűen kell vizsgálódni, tette hozzá a vezető.

Nagy erőkkel

Gyors és szakszerű vizsgálatot kért a rendőrségtől Mohácsi Viktória (SZDSZ) európai parlamenti képviselő hétfőn a Nagycsécsen tartott rendkívüli sajtótájékoztatón. Hogyan befolyásolja ez a rendőrség munkáját, kérdeztük Gaskó Bertalantól, aki hangsúlyozta: a rendőrség minden életellenes bűncselekmény esetében nagy erőkkel kezdi el a nyomozást. Nincs elfogadható indok a két ember halálára, az a cél, hogy a tettesek a bíróság elé álljanak. A rendőrség legkiválóbb szakemberei nyomoznak a gyilkosok után. Ezt az is bizonyítja, hogy a megyében az elmúlt évben egyetlen élet elleni bűncselekmény sem maradt felderítetlen.

Segítség
Ötvenezer forintot ajánl fel a Nagycsécsen meggyilkoltak temetésére az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének női kabinetje. Bővebben...

Kapcsolódó cikkek:

  • "Félünk, fél itt mindenki!"  A kiégett ház Nagycsécsen
  • A kiégett ház előtt virrasztottak Nagycsécsen Virrasztás Nagycsécsen 2008.11.03.
  • Felvételeink a tragédia helyszínéről: Tragédia Nagycsécsen - két halott 2008.11.03. Sajtótájékoztató Nagycsécsen 2008.11.03.     
  • Visszatérően ellenőrzik a rendőrök Nagycsécset
  • Gyilkosság Nagycsécsen - rasszizmus, uzsora, vagy más?
  • Kettős gyilkosság a nagycsécsi cigánysoron Tragédia Nagycsécsen - két halott 2008.11.03. Sajtótájékoztató Nagycsécsen 2008.11.03.     
  • Helyszíni tudósításunk percről-percre a nagycsécsi tragédia helyszínéről
  • Sajószögeden és Sajóörösön is gyújtogattak az éjjel
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!