BOON Sziréna

2008.10.20. 14:58

Transzformátorból akarták a színesfémet kiszerelni

<p>Szegilong, Szerencs, Tokaj&#160;- Több szolgáltató cégnek csaknem 16 millió forintos kárt okoztak azok a elkövetők, akik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében színesfémtolvajlásra szakosodtak.</p>

Összesen hét bűncselekményt bonyolított le egy prügyi, és négy mezőzombori férfi, akik több mint nyolc millió forint értékű színesfémet loptak össze, míg a rongálással majd 7 millió forint kárt okoztak. A csapat utolsó akciója alkalmával egy Szegi és Szegilong között található transzformátorból akarták a színesfémet kiszerelni, amikor a berendezés riasztója jelzést adott. A Tokaji Rendőrőrs járőrei azonnal a helyszínre érkeztek, és elfogtak öt férfit, akik gyanúsíthatóak voltak azzal, hogy ők kísérelték meg az áramszolgáltató berendezését megrongálni. Ezt az autójukban talált tárgyi bizonyítékok is alátámasztották.

Érték-mérték

A rendőrségi eljárás során további hat bűncselekményt ismertek be az elkövetők. Az első még ez év júniusában történt, Szerencs külterületén, ahol egy oszloptranszformátort szakszerűen leszereltek, leengedték a benne lévő olajat, majd kivágták belőle színesfémalkatrészeket. A lopással több, mint egy millió forintos kárt okoztak, míg a rongálással 100 ezer forintot. Második alkalommal Tokaj külterületén, egy villamos transzformátoron dolgoztak, itt a lopással 120 000 forint, míg a rongálással 2 200 000 forint volt a kár.
A további négy helyszínen hasonló értékarányban követtek el bűncselekményeket Tarcal, Bodrogkersztúr, Mád és Vámosújfalú külterületén különböző berendezésekben. Volt olyan eset, ahol csak a rongálással okozott kár elérte a két millió forintot.

A Szerencsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást, egyben a mezőzombori B. B-t, G. B.-t és a prügyi G. D.-t a rendőrség előterjesztésére a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, míg a másik két elkövető szabadlábon védekezhet - tudatta portálunkkal Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!