boon-sportoldal

2012.02.02. 13:38

Hófocival hangolnak a lányok

„Somogyországban” szerepelnek pénteken délután az Albrecht-MVSC-MISI NB I-es női röplabdázói.

„Somogyországban” szerepelnek pénteken délután az Albrecht-MVSC-MISI NB I-es női röplabdázói.

A zöld-fehérek az NB I-es bajnokság 21. forduló keretében a BITT Kaposvár vendégeként 17 órától lépnek pályára.

– Csütörtökön délután 3 órától még edzettünk, majd utána buszba ültünk, hiszen a hosszú utat nem vállalhattuk a találkozó napján – mondta Toma Sándor vezetőedző. – Már csak azért sem mehettünk pénteken, mert dupla fordulónk lesz és már hajnalodni fog szombaton, mire Kaposvárról visszaérkezünk. Azt elárulom, hogy a péntek délelőttöt nem heverészéssel töltjük, rövid átmozgatást tervezek: lesz futás, gimnasztika, sőt kis hófoci is.

Itthon nyertek

Az MVSC az „idevágón” megverte a BITT Kaposvárt, amely a 8. helyen áll a táblázaton.

– Vendéglátónk számára nagyon fontos a találkozó – folytatta a tréner, majd hozzátette: – A somogyiak az Aluprof-TFSE-KRA együttesével vannak nagy versenyben azért, hogy bekerüljenek a felsőházba. A lebonyolítási forma szerint ugyanis az alapszakasz végén szétválik a mezőny, külön-külön folytatja az első nyolc, valamint a „maradék”. A BITT egy esetleges győzelem esetére sincs bebiztosítva, ebben az esetben is figyelnie kell a TF eredményére. Nekünk 40 pontunk van, az ötödik helyen állunk és szeretnénk a negyedik pozíciót megkaparintani. Úgy gondolom, hogy játéktudásunk ismeretében ez lenne a reális helyezés számunkra.

A szakvezető a találkozón azt kéri a lányaitól, hogy határozott kiállással kezdjenek, önmagukért küzdjenek a hajtós Kaposvár ellen, amely sokat fiatalodott, jól mezőnyözik, ráadásul pedig edzőváltás is volt náluk, ezért a társaság kétszeresen is bizonyítani akar.

– Játékosaink közül Kovács, Szabó és bnagy mennyiségű ütéssel dolgozott legutóbb, most ugyanezt kérem tőlük – jegyezte meg Toma Sándor. – A centerektől, Szajkótól és Leidgebtől stabilitást várok, a feladó poszton Rédei és Kiss adhat fazont a gárdának, míg liberóként Nagytól várom a határozottságot. Öröm ebben a hidegben és influenzás időszakban, hogy mindenki egészséges, így senkit nem kell nélkülöznöm.

ÉM-KT


Már a kispadon

A találkozón már leülhet a kispadra Toma Sándor, akit a december 14-én rendezett NRK Nyíregyháza – Albrecht-MVSC-MISI Magyar Kupa meccsen tanúsított magatartásáért róttak ki rá. A szövetség fegyelmi bizottsága két-két felnőtt és junior mérkőzésre űzte a lelátóra, büntetése azonban a múlt héten már letelt.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!