boon-sportoldal

2011.10.09. 10:24

Negyedszer is teniszklasszikusok Magyarországon

A magyarországi teniszrajongók nagy örömére idén októberben is megrendezésre kerül a sokak által már lassan egy éve várt Tennis Classics. A szervezők az idei évre is a múlt és a jelen sztárjait csábították hazánkba.

A magyarországi teniszrajongók nagy örömére idén októberben is megrendezésre kerül a sokak által már lassan egy éve várt Tennis Classics. A szervezők az idei évre is a múlt és a jelen sztárjait csábították hazánkba.Pat Cash, Stefan Edber, Yannick Noah, Ivan Lend, Mats Wilander – csak néhány név azok közül, akik az elmúlt években felléptek a budapesti Papp László Sportarénában októberenként megrendezett Tennis Classics-on. A hazánkba látogató teniszsztárok névsora idén tovább gyarapodik, hiszen mint azt Taróczy Balázs versenyigazgató, korábbi wimbledoni bajnokunk bejelentette, idén a horvát Goran Ivanisevic és az orosz Jevgenyij Kafelnyikov személyében újabb két Grand Slam-győztes érkezik fővárosunkban.

Délnyugati szomszédaink nemzeti büszkesége pályafutása legnagyobb sikerét a 2001-es wimbledoni egyéni győzelmével érte el, ráadásul ugyanebben az évben a BBC az Év Sportszemélyiségének választotta. Jevgenyij Kafelnyikov – amellett hogy hazája első olimpiai bajnok teniszezője – John McEnroe óta az első olyan játékos, aki egyszerre volt az egyéni és a páros világranglista első öt helyezettje között. Visszavonulása óta profi pókerjátékos, emellett golfozóként a londoni olimpiát vette célkeresztjébe. Bár kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesz sikeres új sportágaiban, teniszeredményeit nem lesz könnyű felülmúlnia, hiszen az olimpiai arany és az egyesben és párosban is elért GS-trófeák mellett tagja volt a 2002-ben Davis kupa-győztes orosz válogatottnak is – erre a triplázásra rajta kívül eddig csupán Andre Agassi és Rafael Nadal volt képes.

A Tennis Classics tartja magát a tavaly elkezdett irányához, hisz a múlt nagyjai mellett ismét jelenlegi sztárokat is Budapestre csábít. Míg egy évvel ezelőtt Robin Södelring és Tomas Berdych érkezett hazánkba, idén a francia Gael Monfils és a spanyol Fernando Verdasco tart bemutatót a magyar közönségnek a jelenkor legmagasabb szintű játékából. Mindkét játékos már hosszú idő óta tagja a legjobbak mezőnyének – Monfils nevét jelenleg is az első tízben találjuk, míg Verdasco, aki két évvel ezelőtt az előkelő hetedik helyezést foglalta el, jelenleg a legjobb húsz határán mozog.

A rendezvény szervezői két további sportcsemegével is kedveskednek az érdeklődőknek. Ismét Budapestre érkezik az a Mansour Bahrami, akit sokan a teniszvilág bohócával. A hihetetlen labdaérzékéről és szemkápráztató trükkjeiről immár világszerte ismert iráni származású, ám a francia színeket képviselő játékos az elmúlt évek során valódi közönségkedvenccé lépett elő hazánkban is, és vélhetően idén is számos mosolyt csal majd a nézők arcára.

A gálán továbbá fellép a sokszoros páros Grand Slam, háromszoros páros Mesterek Kupája, és egyszeres Davis-kupa győztes amerikai ikerpár, Bob és Mike Bryan is, akik a születésüktől fogva köztük lévő, szinte tökéletes összhang miatt páratlan sikereket értek el eddigi karrierjük során. Aranygyűjteményükből egyedül az olimpiai bajnoki cím hiányzik, ám jövőre, Londonban még ezt is bepótolhatják majd.

Mivel Magyarország közel sem számít tenisz-nagyhatalomnak, a sportág hazai rajongóinak csak kevés lehetőségük van arra, hogy testközelből láthassák játszani a legjobbak közé tartozó sztárokat – 2011. október 30-án 15:00-tól azonban egy ilyen alkalomnak lehet szemtanúja az, aki ellátogat a Papp László Sportarénába.

DicsukD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!