boon-sportoldal

2011.01.26. 09:39

Kis iskola nagy sportsikere

<p>Mezőnagymihály - Remek győzelmet ért el a mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola.</p>

A Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Sportok Házában a napokban tartotta díjátadó ünnepségét, amelyen többek között részt vett Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Deák György, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke és Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Testnevelési és Sportintézet sportigazgatója is.

Ötvenkilenc pontszerző

A hagyományos eseményen értékelték az alap- és a középfokú oktatási intézmények, továbbá az úgynevezett kisiskolák diáksport teljesítményét. Az elmúlt tanévi felmenő rendszerű diákolimpiai országos döntőkön az 1-8. helyezettek részesültek az értékeléshez szükséges pontokban, így az 1-4. korcsoport versenyein 479, az 5-6. korcsoport rendezvényein 302, míg a kisiskolák országos döntőjén 59 oktatási intézmény szerzett legalább egy pontot.
A díjátadáson 36 iskola képviselője vett részt. A kisiskolák versenyét a mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola nyerte. A díjat Bogárdi Ferencné igazgató, Agócs László igazgató-helyettes, Farkas Kornélia testnevelő tanár és Holló Ferenc edző vette át Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázótól, a miniszterelnök sporttanácsadójától és Martinek János, olimpiai aranyérmes öttusázótól, a Magyar Diáksport Szövetség alelnökétől.

Örömszavak

„Iskolánkba jelenleg 156 gyerek jár – mondta Bogárdi Ferencné igazgató, aki 2004-től áll az intézmény élén. – A diákok focizhatnak, kézilabdázhatnak és atlétizálhatnak nálunk. Korábban már voltunk másodikok, most pedig nagy örömmel vettük át a győztesnek járó elismerést és az azzal járó sportszervásárlási utalványt. Intézményünk tanulói rendszeres szereplői a körzeti, a megyei, a területi és országos diákolimpiai versenyeknek, továbbá az adidas bajnokságnak is. Eddig sokat tettünk azért, hogy eredményeket produkáljunk és ez így lesz a jövőben is. Segítségünkre van az iskola fenntartója, továbbá a szülőktől ugyancsak jelentős támogatást kapunk. Kilenc esztendővel ezelőtt, 2002-ben avattuk új tornatermünket és ez még nagyobb lendületet adott sportéletünknek.”
- KT -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!