boon-sportoldal

2010.08.29. 20:02

Pontlevonásos meghallgatást kér a DVTK

<p>Meghallgatást kér a Tornyi-féle pontlevonásos ügyben a DVTK a fegyelmi bizottságtól.</p>

Mint arról az Észak-Magyarországban már beszámoltunk: augusztus 24-én ülést tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága, és ezen az a DVTK-t érintő határozat született. Az ügy előzménye az, hogy a fegyelmi bizottság egy korábbi, június 15-én hozott határozatában arra kötelezte a sportszervezetet, hogy fizesse meg volt edzője, Tornyi Barnabás számára a vele szemben fennálló tartozását, amennyiben ennek nem tesz eleget, úgy 3 250 000 forintot kell befizetnie a Magyar Labdarúgó Szövetség kasszájába.

Mivel ezek közül egyik kötelezettségének sem tett eleget a DVTK-t működtető sportvállalkozás, a július 8-án jogerőre emelkedett határozat érvényre juttatása érdekében a fegyelmi bizottság legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy a mulasztás napjától (július 8.) kezdődően a sportszervezet NB II-es bajnokságban résztvevő csapatától, a pénzbüntetés megfizetéséig bajnoki mérkőzésenként 3-3 (három-három) pont levonását rendeli el. Ez utóbbi határozatban az is szerepelt, hogy a DVTK-nak öt napja van arra, hogy meghallgatást, tárgyalást kérjen a fegyelmi bizottságtól (amelyen észrevételt tehet, kifogásokat fogalmazhat meg a döntés kapcsán, hiszen kedden erre nem volt módja, mivel a tárgyalásra nem hívták meg a klub képviselőjét), illetve a pontlevonást elrendelő határozatban az is szerepelt, hogy ezen ítélettel szemben a Diósgyőr fellebbezést nyújthat be, 15 napon belül.

A keddi döntés után a DVTK részéről dr. Dányi Szilárd, a Tornyi-ügyben ezidáig a Diósgyőrt képviselő jogász nyilatkozott lapunknak, aki ekkor még nem tudott mondani semmi konkrétumot arról, hogy mit tervez ez ügyben a DVTK, mert mint mondta, előbb ehhez egyeztetnie kell Nagy Bélával, a klubot működtető DFC Kft. ügyvezetőjével. Mint megtudtuk: erre azóta sor került, dr. Dányi Szilárd vasárnap délelőtti érdeklődésünkre azt válaszolta, hogy meghallgatást kértek a fegyelmi bizottságtól a még nem jogerős határozat ügyében, és a jogász szerint erre vagy augusztus 31-én, kedden az MLSZ fegyelmi bizottságának következő ülésén, vagy egy héttel később kerülhet sor. Arra, hogy mit kívánnak előadni ezen a tárgyaláson, arról dr. Dányi Szilárd nem kívánt nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!