boon-sportoldal

2010.08.25. 19:10

Nem jogerős az MLSZ fb határozata

<p>A Diósgyőrnek van arra lehetősége, hogy meghallgatást kérjen és fellebbezzen.</p>

Az Észak-Magyarország június 1-jén írta, hogy a DVTK labdarúgócsapatánál 2010. január 4-e és április 7-e között vezetőedzőként dolgozott Tornyi Barnabás a Magyar Labdarúgó Szövetséghez fordult jogorvoslatért, mivel a közös megegyezéssel történt szerződésbontáskor rögzített határidőre nem kapta meg a klubot működtető DFC Kft.-től a járandóságát. Nagy Béla, a DFC Kft. ügyvezetője a trénerrel a szerződés felbontásakor abban egyezett meg, hogy május 17-i dátummal bezárólag kifizetik, ám ennek a hiányzó anyagiak miatt nem tudott eleget tenni. Az MLSZ fegyelmi bizottsága június 15-én tárgyalta az ügyet (azért csak akkor, mert a DVTKjogi képviselője halasztást kért, amire lehetősége volt) és ekkor a grémium helyt adott Tornyi Barnabás kérelmének. Továbbá arra kötelezte a DFC Kft.-t, hogy a szerződésben vállalt pénzösszeget fizesse ki a volt szakvezetőnek a határozat jogerőre emelkedéséig, amennyiben pedig ezt nem teljesítené, akkor az MLSZ számlájára 3 250 000 forint pénzbüntetést kell befizetnie, ami azonban nem mentesíti az alól, hogy Tornyi Barnabás járandóságát megfizesse. Július 8-án arról számolt be az Észak-Magyarország, hogy a DVTKnem fellebbezett a határozat ellen, indoklásuk szerint egyrészt azért, mert az illeték több százezer forint lett volna, másrészt azért, mert nem láttak esélyt az ítélet megváltoztatására.

Nem történt teljesítés

Információink szerint a Diósgyőr volt trénere pár nappal ezelőtt írásban arról tájékoztatta az fb-t, hogy a DVTKrészéről nem történt teljesítés, majd a fegyelmi bizottság az MLSZ gazdasági osztályától is „lekérdezte", hogy a szövetségnek fizetett-e a piros-fehér klub, és kiderült, hogy nem. Az fb – mint első fokon eljáró testület – ezt követően hozta kedden azt a határozatot, hogy miután a Diósgyőr a 3 250 000 forintos büntetést nem fizette meg az MLSZ részére a megadott határidőig, a mulasztás napjától (július 8.) kezdődően a sportszervezet NB II-s bajnokságban résztvevő csapatától, a pénzbüntetés megfizetéséig bajnoki mérkőzésenként 3-3 (három-három) bajnoki pont levonását rendeli el. Amint azt megtudtuk, a határozat szerdán „ment el" Diósgyőrbe, és a klubnak öt napja van arra, hogy meghallgatást, tárgyalást kérjen a fegyelmi bizottságtól (ahol észrevételt tehet, kifogásokat fogalmazhat meg a döntés kapcsán, hiszen kedden erre nem volt módja, mivel a tárgyalásra nem hívták meg a klub képviselőjét). Amennyiben él ezzel a lehetőségével a DVTK, ez esetben az fb-nek két opciója lesz, lehet: a tárgyalás eredményének függvényében vagy megváltoztatja a most hozott határozatát, vagy nem, utóbbi esetben azonban a Diósgyőr még mindig élhet fellebbezési jogával, a tizenöt napos határidőn belül.

Nyilatkozat

A DVTKrészéről dr. Dányi Szilárd, a Tornyi-ügyben ezidáig a Diósgyőrt képviselő jogász nyiltakozott honlapunknak, aki egyelőre csak ennyit tudott mondani szerdán dálután: ,,Csak náhány perce juttatták el hozzám a fegyelmi bizottság határozatának teljes szövegét, és miután ezt megismertem, konzultálnom kell Nagy Bélával, a DFC Kft. ügyvezetőjével, egyrészt azért, hogy megtudjam, hogy történt-e ebben az ügyben olyan esemény, ami valami miatt nem jutott a tudomásomra, másrészt azért, hogy az ügy teljes ismeretében kialakíthassuk a DVTKálláspontját. Azt, hogy élünk-e akár a meghallgatás, akár a fellebbezés lehetőségével."

Hogy mit lép a DVTK(ha egyáltalán lép) az hamarosan kiderül, ami viszont most biztos: a keddi döntés nem jogerős, a pontlevonás (pillanatnyilag) nincs foganatosítva. Ha erre mégis sor kerül valamikor, akkor – az idevonatkozó szabály alapján – nem lehetne mínusz pontot feltüntetni a DVTKneve után (ugyanis mínusz tartományba nem mehet át a pontlevonással sújtott csapat pontszáma).

ÉM-MI, BCS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!