boon-sportoldal

2010.07.29. 18:37

Dupla meccses hétvége

<p>Csütörtökön kora délután eldőlt: pénteken is lesz salakmotorverseny a Népkertben, jön a Poznan!</p>

A salakmotoros lengyel I. ligában szereplő Speedway Miskolc csapatánál a szerdai nagy bejelentés után, amely szerint biztos, hogy – anyagi gondjaik ellenére – lejátsszák az alapszakaszból hátralévő két meccsüket, csütörtökön ismét a keserű kenyér került terítékre. Mint arról beszámoltunk: a küzdelemsorozat szervezője, a Lengyel Motorsport Szövetség szerdán kora délután bejelentette, hogy az augusztus 1-je kiírt utolsó, azaz 14. fordulót megelőzően a korábban elmaradt mérkőzéseket be kell pótolni, így Speedway Miskolcnak a 13. fordulóban, az alapból július 18-ra kiírt PSZ Lechma Poznan elleni meccsét is (amelyet akkor az időjárás miatt halasztottak egy héttel későbbre, de múlt vasárnap az eső ismét közbeszólt, így nem lehetett a csatát lebonyolítani a Népkertben) és ennek dátumaként július 30-át, vagyis a pénteki napot jelölték meg.

– Sem mi, sem a poznaniak nem akartunk most megmérkőzni, meg is állapodtunk már a múlt héten arról, hogy augusztus 8-án, pótoljuk be a meccset, tehát még az augusztus 15-én kezdődő rájátszás előtt, és hiába dolgoztunk azon az elmúlt 24 órában, hogy ez így is maradjon, a lengyel szövetség illetékesei hajthatatlanok voltak – mondta Jacsó Tibor. – Értünk mi mindent, tudjuk, hogy miről, kiről szól ez a történet, és remélem, hogy azok, akik most elérték céljukat, azt hogy a két elmaradt meccs pénteken legyen, az alapszakasz utolsó fordulója után nem lesznek ilyen vidámak. Mi sem vagyunk azok jelen helyzetben, ugyanis nem igazán könnyű megszervezni egy nap alatt egy versenyt, arról nem is szólva, hogy nem így terveztük. Azt szerettük volna, ha minél többen kijönnek az alapszakaszból hátralévő két mérkőzésünkre, hogy megmutathassuk az irántunk érdeklődőknek, hogy vagyunk, hogy létezni, élni akarunk, nem úgy, nem olyan formában, ahogy az eddigi találkozóink többségét letudtuk. Az persze nem változott, hogy most is azt szeretnénk, ha minél többen kijönnének a Poznan ellen, és a vasárnapi, Rzeszów elleni összecsapásunkra is. Már csak azért is, mert a Poznan elleni csata az életünket, Rzeszów elleni párharc pedig a presztízsünket jelenti.

Kikkel?

Arra a kérdésre, hogy kiket láthatnak a Poznan elleni meccsen a szurkolók, Jacsó Tibor azt válaszolta, hogy a magyar versenyzők, Szatmári, Magosi, Tabaka és Nagy R. mellett az ausztrál Woodward biztosan versenyezni fog.

– Sajnos, annak ellenére, hogy nagyon szerettük volna bevetni a Poznan ellen Scott Nichollst, rá ebben az új időpontban nem számíthatunk, ugyanis szombaton Világ-kupa futamon áll rajthoz, és ezzel összefüggésben, az ezt megelőző pénteki kötelező edzésen is részt kell vennie – mondta szomorúan Jacsó Tibor. – Hogy Dryml és Wright itt lesz-e ezen a hét végén, az majd kiderül, az biztos, hogy a két szlovén fiút, Condát és Kukovicát mozgósítani tudjuk. Alakuljon bárhogy is a pénteki meccs, vasárnap érdemes lesz kijönni a Népkertbe, hiszen a rzeszówi csapatban olyan világsztárokat lehet majd látni, mint Chris Harris és Lee Richardson.


SM: pénteken 17:30-tól a Poznan ellen húzzák

boon | 2010.07.29 15:54
Miskolc - A Lengyel Motorsport Szövetség döntése értelmében pénteken 17.30-tól le kell játszani a többször elhalasztott Speedway Miskolc - Poznan lengyel I. ligás salakmotor versenyt.

Lehet, hogy a Poznan pénteken jön?

boon | 2010.07.28 19:55
Miskolc - Bár a meghívó drámai bejelentését sejtetett, végül mégsem került sor ilyen eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!