boon-sportoldal

2010.06.23. 20:32

Malina az FTC-nél edzett

<p>A litván portás szerdán a fővárosi zöld-fehérekkel tréningezett.</p>

Az előző bajnokságban szerepelt labdarúgók nagy része mostanra már elhagyta Diósgyőrt, ahol még mindig nem lehet tudni, hogy miként alakul a folytatás. Az egyik legfontosabb dolog, hogy szerepet vállal-e végül Miskolcon az a vállalkozás, cégcsoport, amelyről hetek óta szólnak a hírek, s amelynek szakemberei már jártak a klubnál. Miskolc MJV Önkormányzata egyébként csütörtökön tartja közgyűlését, amelyen sürgősségi napirendként tárgyalhatják a képviselők azt az anyagot, amely azt tartalmazza, hogy a város milyen feltételeket, elvárásokat támasszon a DVTK labdarúgócsapatát működtető DFC Kft-be beszállni kívánó esetleges vevővel, vevőkkel szemben. Az idő sürget, hiszen az NB II-es pontvadászat augusztus közepén startol, amelyre legkésőbb július 5-én el kellene kezdeni a felkészülést.

Először oda

A kapusok közül biztosan nem lesz másodosztályú hálóőr Mindaugas Malinauskas, aki szerdán a Ferencvárosnál vett részt próbajátékon. Este hat óra tájban felhívtuk Kiss József menedzsert – aki egyengeti a labdarúgó útját –, hogy megkérdezzük: ez azt jelenti, hogy már a zöld-fehérek futballistája Malinauskas? – akit különben 2012 nyaráig kontraktus köt a DVTK-hoz.

– Ott edzett, de Mindaugas Malinauskas nincs leszerződtetve – hangsúlyozta Kiss József. – Az nincs meghatározva, hogy meddig marad a Ferencvárosnál, de először oda ment, így választott, miután meghallgatta a véleményemet, a tanácsomat. Egy igazi sportemberről beszélünk, aki hosszú távon tervezett Diósgyőrben, álmában sem gondolta volna, hogy kiesik a csapat, ám annak, hogy nem úgy alakultak a dolgok, sok összetevője van. Egy válogatott szintű játékosról van szó, akinek a teljesítményére, a futball iránti alázatára sok helyen felfigyeltek.

ÉM/MI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!