boon-sportoldal

2010.06.16. 08:03

Helyt adtak Tornyi kérelmének

<p>Fizetnie kell(ene) a DVTK-nak, volt vezetőedzőjének.</p>

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága tegnap tárgyalta a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata volt vezetőedzőjének, Tornyi Barnabásnak a beadványát, aki azért fordult a grémiumhoz, mert szerződésének felbontását követően a csapatot működtető gazdasági társaság, a DFC Kft. nem teljesítette vele szemben a vállalását, vagyis nem fizette ki határidőre azt az összeget a volt szakvezetőnek, amelyben az elválás idején megállapodtak.

Mint arról korábban beszámoltunk: az MLSZ fegyelmi bizottsága két héttel ezelőtt már napirendjére tűzte az ügy tárgyalását, de június 1-jén mégis a halasztás mellett döntött, a DFC Kft. kérésének eleget téve. Kedden azonban terítékre került az ügy, és a fegyelmi bizottság helyt adott Tornyi Barnabás kérelmének, és arra kötelezte a DFC Kft-t, hogy a szerződésben vállalt pénzösszeget fizesse ki a volt szakvezetőnek a határozat jogerőre emelkedéséig, amennyiben pedig ezt nem teljesítené, akkor az MLSZ számlájára 3 250 000 forint pénzbüntetést kell befizetnie a Diósgyőrnek, ami azonban nem mentesíti az alól, hogy Tornyi Barnabás járandóságát megfizesse.

– Álláspontunkkal ellentétben a fegyelmi bizottság úgy ítélte meg, hogy ez egy lejárt tartozás, így Tornyi Barnabás javára döntött – válaszolta az Észak-Magyarország érdeklődésére dr. Dányi Szilárd, aki ez ügyben a DFC Kft-t képviselte a tegnapi tárgyaláson. – Ezek után az a következő lépés, hogy a fegyelmi bizottság határozatának kézhezvétele után, Nagy Bélával, a DFC Kft. ügyvezetőjével konzultálva eldöntsük, hogy élünk-e azzal a lehetőséggel, hogy 15 napon belül fellebbezünk a határozat ellen, és másodfokon elé visszük ezt az ügyet. Ha nem, akkor a kilátásba helyezett büntetést elkerülendő, a határozat kézhez vételétől számítva, – amit ismerve az MLSZ gyakorlatát 1-2 napon belül megkapunk, – 15 napon belül rendezni kellene a tartozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!