boon-sportoldal

2008.12.19. 14:33

Gömörsport: kis klub, nagy tervekkel

<p>A gömöriek teniszezői az országos csapatbajnokságban szeretnének rajthoz állni.&#160;<DIA alt="Gömörsport: kis klub, nagy tervekkel 2008.12.19." height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/G_m_rsport__kis_klub__nagy_tervekkel_2008_1/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Gömörsport: kis klub, nagy tervekkel 2008.12.19." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Nem csak a legendáról, mely szerint Mátyás király járt Gömörben és a Gemer sörről lehet ismert a jövőben a Putnok - Rudabánya - Rimaszombat háromszög. Az idén tavasszal alakult Gömörsport Egyesület ugyanis komoly terveket szöveget a jövő évre. A putnoki székhelyű fiatal klub vezetőjét, Szuromi Péter faggattuk.

- Egyesületünk márciusban szerveződött meg három szakosztállyal. Ma már közel harminc tagunk van - kezdte a 41 esztendős, civilben 24 éve az Északerdő Zrt. alkalmazásában dolgozó erdész sportvezető. - A legaktívabb a tenisz szakosztályunk, a Gömör Tenisz Klub, Kepecz Ákos vezetésével, ugyanakkor nagy terveink vannak a Szendrei Ákos irányította sí szakosztályunkkal csakúgy, mint az autósportosainkkal. Utóbbira egy országosan ismert miskolci ralist, Vojcsik Golyó Ferencet kértem fel.

Országosan is

A gömöri klub teniszpályája Putnokon található, azonban az ,,ütősök" kinőtték a helyet, így két pálya építését tervezi a Gömörsport.

- Jövőre az országos csapatbajnokság harmadik vonalában szeretnénk részt venni, ám annak az a feltétele, hogy három pályával rendelkezzünk - árulta el Szuromi Péter. - Az építkezést megkezdjük, de amíg nem készül el a létesítmény, addig a rudabányai tenisz klub pályája lesz a mi hazai pályánk a csb-n. Hozzáteszem, hogy nagyon jó barátságban vagyunk nem csak velük, hanem a rimaszombatiakkal is.

A síelés egyelőre hobbiszinten zajlik a Gömörsport Egyesületnél, viszont nem ad-hoc jelleggel, hiszen ,,csúsznak" a teniszezők is a síoktatások mellett. Nem mellékesen síkölcsönzésre és sífelszerelések megvásárlására is van lehetőség a klubnál.

Megerősödni

- Az autósport szakosztályt Golyó barátom személyében a legoptimálisabb ember vezeti: hatalmas múltja van a ralisportban és óriási kapcsolatrendszerrel rendelkezik - mondta a gömöriek első embere, aki ugyancsak ralibolond jó ideje, hiszen 1992-ben a rali II-ben navigátorkodott is. - Nagy álmunk például, hogy saját autói legyenek a klubnak. Fő támogatónk és kisebb partnereink is vannak, de további tárgyalásokat folytatunk azért, hogy megerősödjenek az autósok. Mindezek mellett több miskolci versenyzővel is a lehetséges közös jövőt taglaljuk, ugyanis ebben a pillanatban két párosunk van. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetséggel felvettük a kapcsolatot az engedélyek és licencek tekintetében és bízom benne, hogy még ezen a télen élesben is betudunk majd mutatkozni a sajtón keresztül a közvéleménynek.

A közeli jövőről Szuromi Péter elárulta, hogy januárban a felvidéki Sajórédén házi síversenyt rendez a klub, de az új év első hónapjában a síelésről és a síoktatásról tartanak előadást - nem csak klubtagoknak

Nem feledve

A rudabányai Szuromi Péter a helyi, egykor országos hírű teniszklubot nem feledve vágott bele a gömöri tenisz élet feltámasztásába. 2002-ben megépítette Putnokon a teniszpályát, majd négy évvel később már Putnok Liga néven versenyeket rendezett. A közel negyedszázada erdészként dolgozó sportszerevező-elnök nős, fia 17 esztendős.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!