boon-sportoldal

2008.07.21. 18:05

Szántóznak a REAC előtt

<p>Három napra Abaújszántóra utazott edzőtáborozni a diósgyőri labdarúgócsapat.</p>

A DVTK NB I-es futballcsapata hétfőn délután Abaújszántóra utazott, ahol három éjszakát töltenek el egy edzőtábor keretében. A piros-fehérek jelenlegi 29 fős keretéből 22 játékos kelt útra.

– Az itthon maradók két csoportra oszthatók – tudtuk meg Vágó Attilától, a DVTK szakvezetőjétől. – Három fiatal védőjátékosunk a Szegedről érkezett Kreizler Károly és Vida Gergely, valamint Bokros Tibor, aki az előző szezonban az NB III-as Diósgyőrnek volt tagja, sérüléssel küszködik. Szerb kapusunk, az Integral-DAC-tól érkezett Drasko Vojinovic, a Szegedről igazolt középpályás Gahwagi Nebil, továbbá a tavalyi felnőtt keret két tagja, a középpályás Dane Trbovic és a csatár Kleiber Dávid az NB III-as együttessel készül, ugyanis csak 22 játékost hozhattunk Abaújszántóra, az edzőtáborba.

Közösségformáló

Vágó Attilától azt is megtudtuk, hogy ezen az összetartáson már a bajnoki ritmusnak megfelelő menetrend-, és heti edzésszám szerint készülnek.

– Ez amolyan csapat-, vagy ha így jobban tetszik közösségformáló együttlét a bajnoki nyitány előtt, amire azért van elsősorban szükség, mert sok az új játékos, és lakva még jobban megismerhetjük egymást – mondta a DVTK vezetőedzője. – Ami a szakmai programot illeti: kondícionális edzésekre már nem kerül sor ezen a héten, így Abaújszántón sem végzünk ilyen gyakorlatokat, a hangsúly a taktikai elemek-, valamint elsősorban a védekezésből támadásba átmentek gyakorlásán, a mentális felkészítésen lesz.

A DVTK edzőtáborozó kerete

A játékosok neve mögött, zárójelben a külföldieknél az állampolgárságukat, valamint a nyáron szerződtetetteknél az előző klubjukat tüntettük fel.

Kapusok:
Köteles László, Kövesfalvi István, Somodi Bence (Vecsés)

Védők:
Sebők Vilmos, Kállai Norbert, Lakatos Béla, Gohér Gergő (Szolnok) Boris Milicic (szerb, Javor Ivanjica)

Középpályások:
Djordje Kamber (szerb), Lipusz Norbert, Florin Pelecaci (román), Szélpál Tamás, Pintér Zoltán, Srdjan Stanic (szerb, Hajduk Kula), Euloge Ahodikpe (francia, Pápa), Takács Péter (MTK), Búrány Zoltán (Szeged)

Csatárok:
Homma Kazuo (japán), Druska Vranesevic (szerb, Jedinstvo Bihac), Jimmy Jones Tchana (francia, Creteil), Szabó Viktor (Vác), Tóth Mihály (Panahaiki)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!