boon-sportoldal

2008.07.05. 16:40

Szlovákiában szerepelt a Diósgyőr

<p>A szlovákiai Nagymihályban szerepelt szombaton a DVTK labdarúgócsapata, ahol egy hármas tornán mérkőzött meg a szlovák első osztályú Dubnicával és a házigazda Michalovcével.</p>

A Diósgyőrt Nagymihályon sem hagyták magukra a diósgyőri fanatikusok, közel 40 drukker ugrott át szombat délelőtt Szlovákiába, hogy bíztassa a DVTK-t.

A küzdelmes mérkőzésen, a második félidőben játszott jobban a Diósgyőr, a sors fintora lévén azonban a Dubnica lőtte a gólokat, 5 perc alatt kettőt is.

A DVTK a nap második meccsén a házigazda szlovák másodosztályú MFK Zemplín Michalovcével mérkőzött meg. A piros-fehérek játékán meglátszott, hogy nem volt sok szünet a két mérkőzés között. Az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltak a nagymihályi csapatnak, a második játékrészben azonban kiütközött a fáradság és ismét két góllal maradtak alul Kamberék.

Összességében elmondható, hogy a Diósgyőr hasznos mérkőzéseken van túl, ami jól szolgálta a Vágó-legénység felkészülését.

A DVTK legközelebb hétfőn 18 órától a román első osztályú Politechnika Iasi csapatát fogadja az Andrássy úton, a belépők egységesen 500 forintba kerülnek.

  • A DVTK további edzőmeccsei
  • Névsorolvasás a DVTK-nál
  • Jegyzőkönyvek

    MFK Dubnica - Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)

    Michalovce, 300 néző, Vezette: Havrica

    Diósgyőr: Somodi - Lakatos, Sebők, Milicic, Gohér - Ahodikpe, Kamber (Dede), Pintér (Kállai), Stanic (Michel) - Vranesevic (Takács), Homma (Lipusz)
    Gólszerző: Zapalac (2)

    Vágó Attila: - Elsőosztályú csapat ellen az első félidő nagyon harcos, kemény játékot hozott. A második játékrészben jobban játszottunk, ennek ellenére pont a legjobb periódusunkban kaptunk 5 perc alatt két gólt. Volt időszak, amikor óriási volt a fölényünk, egy gólt nem adtak meg a javunkra.

    Az eredménnyel egyáltalán nem vagyok elégedett, de a mutatott játékkal igen. Azért is bosszantó ez a mérkőzés, hiszen a 2-0-ás eredményt tekintve, aki nem látta meccset azt hinné, hogy lefutballoztak bennünket, pedig nem így történt.

    Mind a 19 játékosnak lehetőséget adok a mai nap folyamán, köztük a két próbajátékon lévő légiósnak, Michelnek és Dedének is, akik a második meccsen is játéklehetőséget fognak kapni.

    MFK Zemplín Michalovce - Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)
    Michalovce, 300 néző, vezette: Angus

    DVTK: Kövesfalvi - Bokros, Dede, Kállai, Trbovic - Lakatos (Homma), Kamber, Stanic, Takács - Vranesevic (Michel), Gohér (Lipusz)
    Gólszerzők: Gáspás, Suster

    Vágó Attila: - A második mérkőzésen főleg azok kaptak lehetőséget, akik kevesebbet játszottak. Nem volt túl szerencsés számunkra, hogy rövid pihenő volt a két találkozó között. Szinte semmire nem volt idő a két meccs alatt. Egy nagyon lelkes, friss hazai csapat ellen amíg bírtuk erővel az első félidőben jól játszottunk. A második félidőben a fáradság jelei mutatkoztak a csapaton és pillanatok alatt kihasználták a hazaiak a hibáinkat.
    A mostani torna összességében jól szolgálta felkészülést, amely mostani fázisa elsődlegesen csapat kialakítására koncentrálódik, illetve a kondicionális felkészítést helyezzük előtérbe.

    A próbajátékon lévő brazil hátvéd  Dede nem igazán azt a teljesítményt nyújtotta, amit elvártunk tőle és egyelőre Michel sem jelent erősítést. Hétfőn mindketten kapnak egy utolsó lehetőséget a bizonyításra.
    A nap legkellemesebb meglepetése a fiatal diósgyőri nevelésű Takács játéka volt. Végig a csapat legjobbja volt és a mai teljesítménye alapján nagy lépést tett a legszűkebb keretbe - akár a kezdőcsapatba - való kerüléshez is.

     

    Akik elutaztak Nagymihályra
    A DVTK keretének hivatalos tagja

    Kövesfalvi István, kapus
    Sebők Vilmos, védő
    Kállai Norbert, védő
    Kamber, Djordje (szerb) középpályás
    Lakatos Béla, középpályás
    Lipusz Norbert középpályás
    Trbovic, Dane (szerb) középpályás
    Pintér Zoltán, középpályás
    Homma Kazuo, (japán) csatár
    Bokros Tibor, védő
    Gohér Gergő – Szolnok, védő
    Milicic, Boris (szerb) – Javor Ivanjica, védő
    Stanic, Srdjan (szerb) – Hajduk Kula, középpályás
    Vranesevic, Duska (szerb) – J. Bihac, csatár 
    Ahodikpe, Euloge – Pápa, középpályás
    Somodi Bence – Vecsés, kapus
    Takács Péter - MTK, középpályás

    A DVTK keretének próbajátékosai

    Michel Maki (olasz) csatár
    Dede (brazil) csatár

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!