boon-sportoldal

2008.07.25. 17:46

Mennyi az annyi?

<p>A DVTK ügyvezetőjének elmondása szerint a mostani átigazolási időszakban összesen 80 millió forintot fordított játékosok megszerzésére a Diósgyőri VTK.</p>

– Az összegről tudni kell, hogy abból 14 játékost sikerült megszereznünk – mondta Dlusztus Imre. – Nem titok, hogy ez azért lett ,,csak" 80 millió forint, mert egyetlen olyan játékost sem igazoltunk le, akit élő szerződéséből kellett volna kivásárolnunk. Gondolom sokakban felmerül a kérdés: akkor mi került ennyibe? A helyzet az, hogy a lejárt szerződésű labdarúgókra nem jellemző, hogy ingyen kanyarítanák alá a nevüket az átigazolási lapra. Aláírási pénzt kérnek, de sokszor nem csak ők, hanem menedzsereik is.

A rendszer így működik, tetszik vagy sem, így lehet játékosokat szerződtetni. Megjegyzem az aláírási pénz még mindig jobb annál, mintha élő szerződésű játékost akarnak valaki kivásárolni a szerződéséből, mert a játékosok gyakran ilyenkor is pénzt kérnek, hogy igent mondjanak átigazolásukra. Ami pedig az egyenlegünket illeti: amennyiben Köteles Lászlóra igényt tart az angol Norwich, akkor plusszal fogjuk zárni az átigazolási szezont. Nem tudom volt-e már ilyen Diósgyőrben...

Szeretnénk, ha az idei évadban sokkal jobban szerepelne a Diósgyőri VTK, vagyis a pénzügyi stabilitást megteremtő előző szezont követően, már szakmai fejlődést is várunk – tette hozzá a sportvezető. – Konkrétan: ami a bajnokságot illeti, a tulajdonossal, Baranyi Sándorral közösen egyeztetve a 6-9. hely elérését tűztük ki célul a csapat elé. A másik két sorozatban, a Magyar Kupában, és a Ligakupán az elvárásunk az a csapattal szemben, hogy a lehető legtovább jussanak.

Kapcsolódó cikkek:

Dlusztus Imre: "A cél a 6-9. hely"
"Ez egy olyan erősségű keret, amely a 6-9. hely valamelyikére oda tud érni."

Köteles László a Kanárikhoz repül
Kevesen tudják, de nem ez volt az első komoly lehetősége a kapusnak arra, hogy elszerződjön a DVTK-tól, ugyanis néhány hete egy keleti csapat kínált szerződést az eddig a magyar válogatott kerettagságáig jutó Köteles Lászlónak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!