boon-sportoldal

2008.07.10. 10:50

Duatlon-fieszta hazai sikerrel Tiszaújvárosban

<p>A 10. TVK Triatlon Nagyhét ötödik napján a szokottnál korábban, már délután 3 órakor elkezdődött a hivatalos program, hiszen Portisch Lajos nemzetközi nagymester, akkor kezdte sakkszimultánját.&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Triatlon_Nagyh_t____Duatlon_verseny_2008_07/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Triatlon Nagyhét - Duatlon verseny 2008.07.09." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A tombola-vadászoknak ezúttal duatlonozniuk kellett, melyet 150, egyenként három tagú váltó meg is tett. Mind e közben érkeznek a Nemzetközi Triatlon Szövetség magas rangú képviselői is, akik közül ketten Márkus Gergellyel, a pekingi olimpia triatlon igazgatójával hármast alkotva harmadik helyen zárták a szerda estét.

Portisch Lajos nemzetközi nagymester a Városháza aulájába várta a sakkszimultánra jeletkezőket. A 25  kihívó közül egyedül Baranya Sándornak tudott nyerni a többszörös sakk-olimpiai érmes kiválóság ellenében, ami több, mint dicséretes. Nyolc résztvevő remizett, míg tizenhatan alulmaradtak a fél hétig elhúzódó maratoni küzdelemben.

Este 6 órától a három tagú duatlon-váltók – szám szerint 150 egység - teljesítették az 1,5 km km futásból, 5 km kerékpározásból és újabb 1,5 km futásból álló "szendvics"-futamot. Természetesen a váltó mindhárom tagja egy-egy tombolaszelvénnyel gazdagodott.

A győzelmet a TVK-Mali triatlon Klub  Kalmár Nándor, Vízi Viktória, Lehmann Csongor alkotta utánpótlás triója szerezte meg. A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) a görög Thanos Nikopoulos technikai igazgató, a tiszaújvárosi Márkus Gergely sportágfejlesztési igazgató és az ír Fergus Murray online vezető alkotta egysége remek versenyzéssel a nagyon előkelő harmadik helyet harcolta ki a nemes vetélkedésben. Az ITU ,,Team" ezzel ismét bizonyságát adta határokon átívelő erejének, kivételes összetartásának.

A Városház tér nagyszínpadát 20 órától a Magna Cum Laude együttes népesítette be, a teret viszont ezúttal is az érdeklődők hada töltötte meg.

Jön Gomez, a világelső!

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) világkupákért és világbajnokságokért felelős igazgatója, a kanadai Sheila O Kelly szerdán csatlakozott társaihoz Tiszaújvárosban, ahol ő az ITU csapatának vezetője.

Az aktuális világbajnokot, azaz az idei Vancouver-i „győző" spanyol Javier Gomez-t, nem mellesleg a világkupa összetett pontversenyének éllovasát, a pekingi olimpia – az ausztrál Brad Kahlefeldt-hez hasonlóan -  egyik éremesélyesét csütörtökre várják a dr. Márkus Gábor főrendező vezette házigazdák.

Online eredmények három napon át

A pénteki Jabil 1/3 Maratonon, a szombati Triatlon-Mix , egyben junior Európa-kupa versenyen, valamint a vasárnapi világkupa női és férfi világkupán az időmérésért felelős ChampionChip Magyarország jóvoltából ,,élőben" is figyelemmel lehet majd kísérni az eredmények alakulását. Az online eredményeket a www.tvkmalitriatlon.hu honlapon, az aktuális versenyek menüpont alatt lehet figyelemmel követni, csakúgy, mint a www.championchip.hu, illetve a világkupát illetően a www.triathlon.org honlapok megfelelő oldalain.

Csütörtöki kínálat

A csütörtöki program első részében, 17 órától az extrém-váltók vetélkednek a Dísztó környékén. A Táncest 19.30-kor kezdődik a Városház téren. 20.45-kor lép a színpadra az Urban Dance Team break csapata, míg a 4For Dance táncbemutatója  este 9 órakor kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!