boon-sportoldal

2008.05.25. 19:54

Újpest vs. Diósgyőr

<p>A labdarúgó NB I 29. fordulójában 18 órától az Újpest FC otthonában lépett pályára a Diósgyőri VTK együttese. A mérkőzést élőben közvetítettük portálunkon!&#160;<DIA alt="Újpest - DVTK 2008.05.25." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_jpest___DVTK_2008_05_25_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Újpest - DVTK 2008.05.25." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="ÚFC-DVTK 2008.05.25." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_FC_DVTK_2008_05_25_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="ÚFC-DVTK 2008.05.25." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/UFC-DVTK_07-08_hefiuk.avi/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/UFC-DVTK_07-08_ultras_keleti.avi/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/recent/members.boon_szerkesztoseg/UFC-DVTK_07-08_ultras.avi/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/recent/members.boon_szerkesztoseg/UFC-DVTK_07-08_ultras.avi/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Vége a mérkőzésnek, 2-2 maradt az állás.

90+2. perc: Hajdú végzett el egy újabb szabadrúgást a diósgyőri tizenhatos sarkánál, jobb oldalról, a hosszú saroknál azonban Mogyorósi kirúgta a labdát és a játékvezető lefújta a mérkőzést.

89. perc: Újpesti szabadrúgás, azonban a lövés levágódik a sorfalról. A játékvezető 2 percet hosszabbít, minden játékos a Diósgyőr térfelén van.

88. perc: Homma szerezhette volna meg a vezetést a Diósgyőrnek, egészen közelről előre vetődve fejelt, a jobb saroknál azonban Balajcza bravúrral szögletre ütötte a labdát.

86. perc: Négy perccel a találkozó vége előtt az eddig a műfüvön focizgató szurkolók görögtüzekkel és petárdákkal vonultak be a nézőtérre.

84. perc: Habi rúgta fel Nagy Tamást a felezővonal közelében, ezért sárga lapot kapott.

83. perc: Újpesti támadás végén Hajdú rúgott 10 méterről a diósgyőri kapura, Köteles azonban védeni tudott.

80. perc: Továbbra is támad az Újpest, Habi adott középre, Sándor próbált kétszer is kapura lőni, azonban mindkétszer három diósgyőri védő zárt össze előtte. Az újpesti szurkolók kezesét reklamáltak, de a játékvezető továbbot intett.

77. perc: Ezúttal az újpestiek találtak a kapuba, de Sándor gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

76. perc: Középen labdázgatnak a játékosok, semmi érdemleges nem történik a pályán.

75. perc:  A Diósgyőr is cserél, Lipusz N. jön be Virág helyett.

72. perc: Csere az Újpestnél: Hullám helyett Györök Tamás a pályán.

68. perc: Korán gyújtottak örömtüzeket a diósgyőri szurkolók: Homma lőtt a hálóba, de a játékvezető érvénytelenítette a légiós találatát.

65. perc: Csere: Pelecaci helyett Nagy Tamás a pályán a Diósgyőrben. Újpest szöglet: Hajdú sarokrúgását Foxi továbbította a jobb sarok felé, azonban a labda kevéssel elkerülte a diósgyőri kaput.

63. perc: Hajdú jutott szabadrúgáshoz a tizenhatos oldalánál, élesen rúgta kapura, de Köteles ismét bravúrral hárított.

62. perc: Teljesen megváltozott a játék képe: az újpestiek folyamatosan támadnak a második félidőben Foxi vezérletével.

60. perc: Nagyon nyom az Újpest, az egyenlítő gól óta folyamatosan bombázzák a diósgyőri kaput, Köteles azonban egyenlőre hárítja az újpesti támadosokat. Közben a hátsó műfüves pályán görögtüzeket gyújtottak a hazai szurkolók.

58. perc: Cserél a DVTK: Pintér helyett Lakatos a pályán.

57. perc: Egyenlített az Újpest! Dudic ívelt középre, Sándor pedig senkitől sem zavartatva a jobb sarokba fejelt, 2-2.

53. perc: Szépített az Újpest! Sándor ugratta ki Hajdút, a középpályás középre adott Foxihoz, az újpesti csatár pedig a bal sarokba pofozta a labdát, 1-2.

50. perc: Mezőnyben folyik a játék, az újpestiek egyer többször próbálnak eljutni a diósgyőri kapuig, azonban a DVTK védelme jól szűri meg a támadásokat.

48. perc: Hajdú adott be a baloldaról, Foxi 5 méterről kapásból lőtt, de Köteles magabiztosan fogta a középre tartó félmagas labdát.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, cserélt az Újpest: Kovács Z. helyett Takács M. lépett pályára.


45+1. perc: Kambernek sérült meg a válla, a pálya szélén ápolják és a játékvezető le is fújta a mérkőzést. Az újpestieket hangos füttyszó kíséri az öltözőbe.

45. perc: Egy percet hosszabbít a játékvezető. Kovács Z. futott el a balszélen, középre adott Foxihoz, de a diósgyőri védők megelőzték az újpesti csatárt.

41. perc: Éppen ezért azt nem is láthatták, ahogy Sándor bombázott a diósgyőri kapura 10 méterről, de Köteles bravúrral védett.

40. perc: Az újpesti szurkoló tábor tiltakozásul csapatuk gyenge játéka miatt a szektor tetejére vonult és a stadion túloldalán lévő szurkolói mérkőzést nézi, és társaiknak szurkol.

36. perc: Az Újpesti támadásnál már a vonalon túl volt a labda, a diósgyőri védelem megállt, de a játékvezető továbbot intett, így került helyzetbe Foxi, akinek a kapura tartó lövésébe beleálltak a diósgyőri védők.

31. perc: Hegedűs szerezhette volna meg a DVTK harmadik gólját, amikor is a tizenhatos bal sarkánál szabadrúgáshoz jutott a Diósgyőr, Hegedűs bal felső sarokra tartó lövését bravúrral védte Balajcza. Örömünnep a diósgyőri szurkolók szektorában!

30. perc: Bozicsot sérülés miatt le kellett cserélni, Habi jött be helyette, Virág pedig sárga lapot kapott túlzott gólörömért, ugyanis levette a mezét.

29. perc: Újabb gólt lőtt a Diósgyőr!!!! Mogyorósi végzett el szabadrúgást a jobboldalon, keresztbe ívelt, az ötös balodalánál pedig Virág fejelt a kapu jobb oldalába, 0-2!

27. perc: Vezet a Diósgyőr!!!! Mogyorósi futott el a jobboldaon, középre adott ahol a kapu elé berobbanó Homma 5 méterről ballal a kapu baloldalába lőtt, 0-1.

25. perc: Homma került kétszer is ígéretes helyzetbe, azonban az újpesti tizenhatosnál mindkétszer elhalt a támadás.

23. perc: Bozicsot ápolják a pálya mellett, a dereka sérült meg. Az újpesti szurkolók a követekező feliartot helyezték el a lelátón: "Unalmasak vagytok, ezért focizunk a műfüvön. Korps" - és valóban a stadion mögötti műfüvön két szurkolói csapat kezdett játszani.

20. perc: Főként a mezőnyben folyik a játék, a két szurkoló tábor pedig egymás pocskondiázásával van elfoglalva.

18. perc: Újpesti szöglet: Hullám sarokrúgását Hegedűs mentette, ismét szöglet, de arról is lekésett Foxi, így támad a Diósgyőr.

14. perc: Kambertől kapott jó labdát Virág a baloldalon, a középpályás kettőt lépett a tizenhatoson belül, de Dudic bravúrosan szerelte.

11. perc: Kamber szerzett labdát a saját térfelén, egyedül iramodott meg az újpesti kapu felé, de az újpesti védők útját állták és elesett. Játékvezetői labdával folytatódik a mérkőzés, amit a diósgyőriek sportszerűen az újpesti térfélre gurítottak.

10. perc: A középmezőnyben folyik a játék, többnyire az Újpest birtokolja a labdát, a Diósgyőrnek eddig nem sikerült helyzetet kialakítania.

7. perc: Kovács Z. húzott el a balodalon, a tizenhatos sarkánál középre adott, de Elek szögletre mentett.

5. perc: Balodali szöglethez jutott az Újpest, a tizenhatoson belül azonban senki nem érte el a labdát.

2. perc: Az Újpest vezette az első támadást, Hajdú, majd Hullám volt a labda útja, végül 11 méterről Kovács próbálkozott, azonban a labda lecsúszott a lábáról és 3 méterrel a kapu mellé lőtt.

1. perc: Az Újpest kezdte a mérkőzést.


18:00: A mérkőzés előtt a legendás újpesti balszélsőt, Nagy Lászlót köszöntötték, mivel Újpesten az a szokás, hogy minden mérkőzés előtt egy-egy legendás játékost köszöntenek a vezetők.

17:55: Most vonulnak ki a csapatok a pályára. A házi gólkirályai nélkül lép pályára a Diósgyőr és az Újpest is: Simon Attilát pedagógiai okokból mellőzi Vágó Attila (hiába szerzett mesterhármast az előző mérkőzésen a csatár), az újpestiek támadója, Tisza Tibor pedig sérülés miatt hagyja ki a mérkőzést.
Nemcsak a két csatár nézi a lelátóról a mérkőzést, hanem Vágó Attila is, mivel őt az MLSZ fegyelmi bizottsága egy mérkőzésről eltiltotta.

Mintegy 250 diósgyőri drukker kísérte el a csapatot.


Jegyzőkönyv

Labdarúgó Soproni Liga, 29. forduló:
Újpest FC - Diósgyőri VTK 2-2 (0-2)
Budapest, 3291 néző, v.: Vad II. I. (Vámos, Butkai).
Újpest FC: Balajcza - Dudic, Böjte, Vermes, Regedei - Hullám, Bozics, Sándor, Hajdú - Kovács Z., Foxi. Edző: Szentes Lázár.
Diósgyőri VTK: Köteles - Mogyorósi, Sebők V., Hegedűs, Elek - Kamber, Pintér, Kállai, Virág - Homma, Pelecaci. Edző: Vágó Attila.
Csere: Bozics helyett Habi a 30., Kovács Z. helyett Takács M. a 46., Pelecaci helyett Nagy T. a 65., Virág helyett Lipusz a 75. percben.
Gólszerző
: Homma a 27. (0-1), Virág a 29. (0-2), Foxi az 53. (1-2), Sándor az 57. (2-2) percben.
Sárga lap: Virág a 30., Habi a 84. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!