boon-sportoldal

2008.03.08. 17:53

Diósgyőr - ZTE 1-1

<p>A ZTE csapatát fogadta szombat délután 16 órától a DVTK Miskolcon a labdarúgó NB I tizennyolcadik fordulójában. <DIA width="430" height="690" alt=""><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVTK___ZTE_2008_03_08_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="DVTK - ZTE 2008.03.08." src="http://media.vol.at/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/DiosgyorZTE-ot.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Kifejezetten rosszul játszott ma a DVTK, ám a futball olyan játék, amelyben egy jól eltaltált lövés is sokat jelent. Sebők Vilmos találata egy hosszú ideje tartó gólcsendet tört meg.

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek.

90+1. perc: Molnár B. kapott sárgalapot.

90. perc: A semmiből egyenlített a Diósgyőr, az előrehúzódó egykori ZTE játékos, Sebők, 22 méterről a vendégek kapujának jobb alsó sarkába küldte a labdát, 1-1.

89. perc: Lakatost kell hordágyon lehozni a pályáról, a futópályán ápolják. Tíz másodperc után a hazaiak játékosa visszatért a pályára.

86. perc: Szögletet végezhetett el a ZTE, ám a lapos beadást Hegedűs tisztázta.

83. perc: Waltner kapott sárga lapot. A diósgyőri ultráknál görögtüzek gyúltak a lelátón.

79. perc: A lesre játszó hazai védelem mögé Waltner ívelte be a labdát, Tóth húzhatott tisztán kapura a jobb összekötő helyén, ám miután a kapu elé ért, Köteles bravúrral hárított.

77. perc: Küzd az egyenlítésért a Diósgyőr, de ezen a délutánon, a forduló kezdete előtt a hetedik helyen álló ZTE kemény diónak tűnik.

75. perc: Ismét frissített a vendégek mestere, Koplárovics helyett Balázs érkezett a pályára.

73. perc: Türelmetlen az idén még gólképtelen csapattal szemben a hazai publikum, felhangzott a "harcoljatok, harcoljatok" rigmus.

70. perc: Dunántúli csere, Zatara helyett Tóth érkezett.

68. perc: Lekontrázta a hazaiakat a ZTE, Virág jobb oldali szöglete után indulhattaka  kékek, öt a hat ellen húzhattak Köteles kapujára, Davidov játszott középre a bal oldalról, ám Meye fölé fejelt.

67. perc: Simon csapta be emberét a vendég tizenhatos előterében, de nem lőtt, hanem a bal oldalon érkező Cardozóhoz játszott, aki kisodródott, és csak szöglet lett ebből a helyzetből.

66. perc: Ezekben a percekben egyértelmű az Egerszeg fölénye, nemcsak a gól miatt.

63. perc: Koplárovics a bal oldalon az alapvonal közeléből a hosszú oldalra ívelte a labdát, ahol Waltner érkezett, ám kitekeredett testhelyzetből nem tudta jól kapura irányítani a labdát.

61. perc: Kettős csere a DVTK-nál, Vitelki helyett Szélpál, Lipusz helyett Cardozo.

59. perc: Jobb oldalon Zatara húzott el egy remek passz után, erősen laposan középre adott, és a hosszú oldalon érkező Waltner senkitől sem zavartatva lőhette a labdát pár lépésről Köteles kapujának jobb oldalába, 0-1.

56. perc: Az eddigi legnagyobb helyzetet hagyta ki a vendégcsapat. Mogyorósi csúszott el saját tizenegyes pontjának környékén, a labda így akadálytalanul kerülthetett Koplárovics elé, aki laposan a bal kapufa mellé helyezettt. Néhányan füttyel adnak hangot elégedetlenségüknek a hazai táborból.

54. perc: Végre egy lövés diósgyőri oldalról, Kamber 28 méterről nézte meg magának a kaput, és bár a játékszer a ZTE ketrece fölé ment három méterrel, azért tapsot kapott néhány drukkertől.

51. perc: A vendégek térfelén Meye tolta ki a labdát a jobb oldalra Zatarához, ám az egerszegi légiós gyatrán adott be, így elmúlt a vészhelyzet. Eleredt az eső az Andrássy úton.

48. perc: Koplárovics került helyzetbe, a diósgyőri tizenhatosnál, és Kamber szorításában el is lőtte a labdát, de Köteles biztosan hárított.

46. perc: A ZTE kezdte a második félidőt. Vágó Attila Elek helyett Kállait küldte pályára.

45+1. perc: Vége az első félidőnek.

45. perc: Vitelki kapott sárgát, miután felrúgta Molnár B.-t.

43. perc: Az első félidő hajrája.

41. perc: Kambert futtatta meg Mogyorósit, ám érkezett Simon is, és mindketten a földön maradtak. Mogyorósi tovább, ám szerencsére nem volt szükség külső segítségre, ápolásra.

37. perc: Molnár B. látta meg jól a tizenegyes pontnál Waltnert, aki az alapvonal felé húzott, ám Elek és Sebők együttes erővel szerelte. A szöglet után ide-oda pattogott a labda Köteles kapuja előtt, de sikerült megoldani a hazaiaknak ezt a szituációt.

36. perc: Alább hagyott az iram, most az ZTE próbálkozik megtalálni a miskolciak gyenge pontját.

34. perc: Ezekben a pillanatokban jobbára a két tizenhatos között folyik a játék.

31. perc: Davidov emelte a játékszert Waltner elé, ám a miskolci hátsó alakzat útját állta az akciónak.

30. perc: A diósgyőriek gurigáztak a vendég térfél közepén, Mogyorósi vállalkozott 30 méterről lövésre, ám sokkal eltévesztette a célt, a kaput.

27. perc: Koplárovics tört volna át  a hazai védőfalon, ám Elek jó ütemben szerelte.

24. perc: Szögletekben jó a Diósgyőr... és Kamber nagyon bátor a mai napon, mert több, mint 30 méterről vette célbe Vlaszák kapuját és bár nem volt túl erős a lövés, nem sokat tévedett.

21. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Diósgyőr, Lipusz félmagasan a kapu felé tekerte a játékszert, de Miljatovic szögletre tisztázott. A DVTK fiatal középpályása végezte el a szögletet is, de a vendég kékek hárították a veszélyt.

17. perc: Miljatovic kapott sárgát Simon felvágásáért.

16. perc: Kamber ívelte be a labdát a jobb összekötő helyéről, Simon 12 méterről fejelhetett, de a labda nem sokkal a kapu fölött hagyta el a játékteret.

15. perc: Labdabiztosabbnak tűnik a Zalaegerszeg, de ők sem igazán pontosak, így nagy ziccer még nem volt.

10. perc: Koplárovics lőhette a vendégek első szögletét a jobb oldalról, az ötösre érkező lasztira Botis és Köteles egyszerre rajtolt, ám az egerszegi védő fejéről a labda nagyon a kapu fölött hagyta el a játékteret. Nem sokkal ezután a hazai portás borzolta a szurkolók kedélyeit, miutána tizenhatosról kilépve elveszítette a labdát Meyével szemben, ám szerencsére nagyobb gond nem lett ebből a bizonytalankodásból.

6. perc: Vitelki "löbbölte" be a labdát a ZTE ötösére, ahol Kambert kereste a diósgyőri kapitány, ám Botis jól fedezte a labdát, így az a kapusé lett.

5. perc: Sebők faultolta Waltnert 28 méterre Köteles kapujától. A labda mögé Koplárovics állt, aki legurította a labdát Zatarának, ám a hazai védők blokkolták a lövést.

2. perc:Diósgyőr csapata végezhette el az első szögletet a mérkőzésen, Lipusz baloldali beadására senki sem érkezett, Botis tisztázott.

1. perc: A DVTK kezdte a mrékőzést.

16:00: A bevonulás alkalmából a diósgyőri táborban több több füstbomba is életre kelt, míg a Zetét 25 szurkoló kísérte el a mérkőzésre.

15.40: Gyülekeznek a nézők. A DVTK-ban két, sérültnek jelölt játékos, Köteles és Lipusz is a kezdőben van.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó NB I., 18. forduló:

DVTK - Zalaegerszeg 1-1 (0-0)

Diósgyőr, 3000 néző. V.: Bede (Tóth, Fehér).
DVTK: Köteles - Mogyorósi, Hegedűs, Sebők, Elek (Kállai 46.) - Kamber, Vitelki (Szélpál 63.), Virág - Lakatos, Lipusz (Cardozó 63.)  - Simon. Vezetőedző: Vágó Attila.
ZTE: Vlaszák - Máté, Miljatovic, Botis, Vulin - Zatara (Tóth 70.), Molnár B., Davidov (Kocsárdi 81.), Koplárovics (Balázs 75.) - Waltner, Meye. Vezetőedző: Szlavko Petrovics.

Gólszerző: Waltner (0-1) az 59., Sebők (1-1) a 90. percben
Sárga lap: Miljatovic a 17. , Vitelki a 45., Waltner a 83. Molnár B. a 91. percben

 

  • Edzői nyilatkozatok a mérkőzés után
    Vágó Attila, a DVTK edzője azt mondta: "A  sírból hoztuk vissza az egy pontot."
  • Ki volt a meccs embere?
    Az utolsó percben mentett pontot a DVTK a ZTE ellen. Ön szerint ki játszott a legjobban? Szavazzon!
  • A DVTK játékosainak statisztikája
    Ki hányszor lépett pályára, mennyi időt játszott - mérkőzésekre, valamint bajnokságra, kupákra lebontva.
  • A DVTK házi góllövőlistája
    Sebők Vilmos megszerezte a DVTK első tavaszi bajnoki gólját és feliratkozott a diósgyőri góllövőlisatára.
  • Sárga és piros lapok
    Vitelki Zoltán megkapta harmadik sárga lapját a bajnokságban, így az MTK elleni mérkőzést kénytelen kihagyni.
  • A labdarúgó Soproni Liga sorsolása
    A korábbi mérkőzések eredményei, a tabella változása és a további fordulók órarendje.
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!